Oma blogiluettelo

lauantai 4. heinäkuuta 2009

Tuli lottovoitto - ei TO8YY 12 m

Kuvassa istutetun Mustikkapensaan raakaleita

Dx-bulletiinissä julkaistun huhun mukaan 70 Yemeniin puuhataan dx-peditiota, onko nyt aika kypsä tai muuten otollinen - tiedä sitten. Viimeinen siltä workkimani sieltä oli Pekka OH2YY ssb qsoja piti 7O/OH2YY bandeina oli 10, 12, ja 15 m ssb vuosi oli 2002 .

TO8YY oli perjantaina ehtoolla 24892 ja saksasta ja tuolta etelästä sitä kutsuivat ja pitivät yhteyksiä. Bandin pohja oli niin korkealla. Kiitos tuulisen sään joka oli kuivattanut kaikki lähiseudun 110 kV linjan eristeet ja s-mittari oli 7-8 välillä, ja tuossa suunnassa johon biimaan se linja kulkee. Jospa tuuli tyyntyisi ja illan kosteus laskeutuisi ja bandin pohjat painuisi alas, ennen paikallisen auringon laskua, olisi periaatteessa toivoa.
Tai jos samalla sakasalaisella suunnitelmallisuudella ollaan liikkeellä niin lauantaina olisi 15 m cw:n vuoro, sekin kelpaisi uutena bandi pinnana. Saunassakin kävin välillä ja korvat puhdistin huolella. Tuuli tyyntyi kuin usein ennen auringonlaskua, bandin pohjat laski nyt vain S-mittarissa 5.

Paikalliseen auringonlaskuun on puolituntia, tunnelma tiivistyy asema on edelleen 24892 koska EU sitä ajaa, kuulen harvakseen vasta-asemia. Nyt ilmoitti siirtyvänsä 6 m.
He ovat välillä dx-clusteri verkossa, koska DK8YY ilmoittaa taajuuksien siirroista. Näyttää talkit menevän perille. Toivo elää vielä vaikka keli-indeksit eivät ole puolellani, ei yhtään pilkkua ja A-5. Ei edes kuulohavintoa asemasta.

Rami OH2BGD talkitti OH5RBI:llä, ominaisuus jota New Summitissa ei ole, että torstaina paikallisen auringonlaskun aikoihin ovat TO8YY täältä OHsta workkineet 10 m cw:llä oikein joukolla. Minulla ei riittänyt uskoa edes 10 m kuulumiseen , että olisin käynyt vaihtamassa koksia 10 m antenniin ja yrittänyt edes kuunnella. Ne releboksien lisäasennukset edelleen kesken. Vaikka dx-clusteri oli vihjeitä täynnä Tuolta Kouvolan kaupungin toiselta, eteläiseltä laidalta 30 km etelämpänä Jukka OH5WW oli sen workkinut.


Mielipiteitä – omia

Tuli suuri lottovoittokin, olin lisännyt perinteiseen kuponkiin sen uuden LottoPLus – lisävoittoluokan ja perjantaina se tapahtui, tuli tästä uudesta luokasta 1x3+1 merkinnällä voitto joka minulle tuloutettiin summa oli YKSI euro. On se edullista tuo RAY rahojen siirto kun noin pieniäkin voittoja kannattaa jakaa. Jos tuon olisi perinteinen pankki suorittanut, tuskin minulle olisi 50 senttiä jäänyt käteen, kun tilisiirrosta johtuvat kulut olisin maksanut. Tai jopa olisin joutunut maksamaan että olisin saanut voittoni tililleni.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: