Oma blogiluettelo

maanantai 2. kesäkuuta 2008

Vähän workittavaa, luonnossa tapahtuu sitäkin enemmän



Sunnuntaina aamusta K7A oli taas hyvin workittavissa nyt taajuus oli 14041, joka oli hänen toinen kyseiselle bandille ilmoittama taajuus. Signaali oli mittarissakin S9 ja OH5R saikin s9 ja plussat päälle. Näyttää että olen ollut turhan aikainen qsoa sinne hieroessa, keli oli selvästi parempi tunnin pari myöhemmin. Monta OH-asemaa siinä näytti pitävän qson, rauhallinen cw tahti näytti kyntensä luettavuudessa. Toisaalta S9 aseman workimisessa ei niin paljoa ole haastetta, kuin aseman jota juuri ja juuri lukee.

Illan suussa todennäköisesti Tukkasotka pesue harrasti kimppakyytiä, naaraan selässä oli reilun puolenkymmnentä untuvikkoa, siinä matkustivat rantaviiva seuraillen. Varmaan pesivät järven alapuolisella jokiosuudella, koska tämä kimppakyyti on joka vuotinen ilmiö. Keväisin en täällä järvellä ole havainnut aikuisia Tukkasotkia, joten muutaman kilometrin päässä olevalla joella, on ainakin otollisia pesimispaikkoja.
Joutsen pariskuntakin alkanut viihtyä järven tyynissä lahdissa, liekö jo pesintääkin. Aikaisemmin vain muutto matkoilla olevia parvista tai yksilöistä havaintoja, ehkä uusia reviirejä etsitään koska kanta on kovasti lisääntynyt.
Naapurin Tauno isäntäkin kertoi lepakko havainnoista omalla terassillaan, kyllä meilläkin on illan pimeydessä jotain lentävää havaittu terassin ja järven välisellä kaistalla, pimeys ollut haittana varmoille havainnoille. Tuo lepakoiden tutka taajuus ei taida sattua HF-bandille, joten SWL havainnot ei ole mahdollisia.


Ei kommentteja: