Oma blogiluettelo

torstai 19. kesäkuuta 2008

Kuumaa kuin Juhannus qso Hawajille



Torstaina taas oli aamulla keliä, jopa 14260 K7A tuli hyvin, mutta keli tippui kuin leikaten siinä varttia vaille kahdeksan paikallista aikaa. Tai ei se tippunutkaan vaan pieni kahvitauko oli siinä välissä, mutta selvästi signaali oli tippunut, hyvin luettavissa kuitenkin.

Minulta jo kysyttiin miksi sitä K7A jauhat? Tämä on ollut sopiva bandi-indikaattori kelien suhteen, jos tämä tulee on keliä ja jos ei niin ei. Workkimisen suhteen sopivan haastava, osin jopa vaikea päivästä riippuen. Ja on kaikilta kolmella saarella hän käynyt ainakin minulle uutta tarjoamassa. Sopivaan aikaan heti aamusta, ennen muita puuhia on voinut kuunnella. Ja muita mielekkäitä qsoja ei ole ollut edes tarjolla, ainakaan silloin kun olen radioiden äärellä ollut.

Vfo pyöritellessä satuin 14227 jossa KH7XS huuteli Euroopaan ja joka käänteessä hän pyysi ettei pidettävän qson päälle huudeta, koska hän piti lyhyitä qsoja, vain raportti, nimi ja qth ja seuraava. Siitä huolimatta siihen huudettiin aina pidettävän qson päälle ja vastattiin ihan väärillä kirjaimilla ja numeroilla, joita vain kutsussa sattui olemaan. Ihan kuin sillä vasta-aseman mainitsemillä kutsun kirjaimilla tai numerolla ei olisi mitään merkitystä qson pitoon.

Ei pitäisi olla paineita workkia KH6, mutta käytäytyminen ei sitä bandilla kerro. Joka aamu on useita asemia Hawajilta tarjolla, ei siis mikään harvinainen edes. Luulisi jo tuon aseman workkimisessa pysyvän ooverit ja vajaatkin koolit kohdallaan.

Tietysti joskun jokaisella on se eka qso KH6 pidetty, mutta en enää muista kuinka kuumana siinä sitten tuli oltua, nyt ei edes verenpaine siitä KH6 nouse.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: