Oma blogiluettelo

keskiviikko 18. kesäkuuta 2008

Lähestymme suurta valonjuhlaa, sanoi sponsori



Maanantaina se A-indeksi taas nousi, ei edes vihjettä K7A tullut. Tiistaina aamusta jo oli vihjeiden paikka, ei vaan kuulunut K7A. Vain jokunen VE7 tai K7 on taajuudelta kuulunut aamuisin kutsumassa. Ja tietysti tuolta eteläisestä EUsta jokunen asema samoissa puuhissa. Ja melkein samalle taajuudelle tuli vihjeen mukaan myös VK9NS. Iltaa myöten keli selvästi parani R-indeksin nousemisen vuoksi.

Tänään keskiviikkona K7A oli taas kuultavissa, mutta vaisulla signaallilla oli hankalaa lukea K7A cw:tä, siinä on jotain outoa merkin muodostusta, etenkin heikolla signaalilla. Olen aina lukevinani että minunkin qson menee JH5TQ lokiin, no ei se eka siellä ole, mutta ei ole japanilainen valitellut. 13.6.2008 aamulla hän aloitti tuolta NA-241 saarelta, silloin heti alkumetreilla olin taajuudella ja signaalikin ihan hyvä, kun ei tuo A-indeksi sotkenut.

FJ/DL1DA olen odotellut 20 cw:lle, kyllä hän siellä on ollut mutta ei ole tiemme kohdanneet. TO5E porukka on menossa FJ:lle ensi viikolla 28.6.2008 alkaen tosin sieltä vain rajoitettu tarjonta HF-bandeja, 20 ja 30 m, RTTYä, SSB ja CW. Radiosta ja linukoista ne bandit ei ole kiinni. www.w0sd.com/stbart/bart.htm.

4W6R on viihtynyt hyvin RTTYllä viime päivinä, hyvin taittaa kysyntääkin olla.

Liiankin hyvä oli terassin tekemiseen ilma alkuviikosta, lautapojallakin tuli lämmin. Timpuri sain 2200 ruuvia survottua noin ja 60 m2 tuli valmista, vain kaiteet puuttuu. Ei taida saada anniskelupaa kaiteettomaan terasille, viranomaisilta jos anoisi.

Sponsorin mainos tulevan valonjuhlan kunniaksi

LED-lamput voidaan vaihtaa suoraan monenlaisiin kantoihin, niin päästään eroon energia syöpöistä vanhoista lampuista. http://ledzed.com/files/Ledzed-esiteFI_web.pdf

Ota yhteys sähköpostilla: pertti.paalanen@techmarketing.fi
puh 0400 585 480, fax 05 3724 480


Ei kommentteja: