Oma blogiluettelo

sunnuntai 8. kesäkuuta 2008

Uusi kotimaankisa syksyllä 2008

Sunnuntai aamusta siinä puolen kymmenen paikallista aikaa K7A alkoi riittävän hyvin kuulua jo täälläkin, OH2BAD sen siinä ensi workki joten minäkin höröstin kuuntelua ja kaivoin Heilin kallonkutistajan esiin ja korville. Ja siellähän se sähkötti 14018, kontesti /P asemien seassa. Myöhemmin myös OH2BCK piti qson sinne, täällä oli jo silloin suuria vaikeuksia kuulla asemaa.

Uusi kotimaan kisakin näkee päivänvalon 19.10.2008 OH6AH/OH6M toimesta.
Ehkä suurin muutos on 160 m tuleminen mukaan ja 40 m tippuminen pois, se perinteisen 80 m bandin lisäksi. Kertoimena ovat maakuntien lisksi myös OH6AH jäsenet. Lapin workkiminen saattaa täältä olla noihin aikoihin ja pienellä teholla olla tuskaa. Kiitos aktiivisesta yrityksestä tehdä kisakokeiluja kotimaankin osalta, aika näyttää miten siinä kävi. Nyt tuskin OH6 asemaa diskataan, vaikka Lapista ei OH6 etelämmäksi qsoa saataisikaan.
http://www.sral.fi/kilpailut/saannot/6ah.pdf

Sunnuntaina aamusta ihmettelin mihin se linjarutina hävisi, ilman kosteus olikin selvästi noussut tulevan saderintaman edellä, tuulen suuntakin muuttunut etelään. Ei se sade taida pahaakaan tehdä kuivalta näyttää moni paikka. Jopa tuon lähdekaivon ylivaluminen on selvästi vähentynyt ja järvenpintakin 10 cm laskenut kevään korkeudesta, korkealla on kyllä vieläkin.

Järvessä on 800 w venäläismallinen metallikuorinen uppopumppu jolla on rinteen kasvillisuutta on tarvittaessa kasteltu. Niistä muovikuorisista pumpuista on ollut todella huonoja kokemuksia, tuskin ovat 2-3 m nostokorkeutta saaneet aikaan vaikka 5-6 m luvattu pakkauksen kupeessa.

73, Pertti OH5TQ
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/


Ei kommentteja: