Oma blogiluettelo

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kevätsiivouksen aika



Taisi sitä keliä vielä torstaina aamulla olla, kun pilkkukin vielä oli voimissaan, KH6 kuului 21010 ja SM4:ssa vielä 24890 ja 28010 pitivät qsoja. Pilkku hävisi, mutta 15 m iltakeliä AF suuntaan on ja pysyy 5H3 piti vastaanottoa 21010 ja EU:lla oli kovasti sinne asiaa.

YS1G oli ja meni , en saanut edes kuulohavaintoa 10 Mhz, laiskuuden syyksi se meni. Ei viitsi nousta tai valvoa niin pitkään että olisi sen yökelin vielä katsonut, olin aina myöhässä. Luontaisille tarpeille tuli noustua liian myöhään, vanha konsti lisää nestettä niin herätys toimisi aikaisemmin.

ZK2V on saanut 10 Mhz antennin ylös ja on ollut kovin aktiivinen silläkin bandilla: http://www.zk2v.com/

Sopivasti tuli sateita, pääsin maston kääntäjän ja näytön kaapeleiden sisäasennukseen, lähinnä kyse oli vain kytkennöistä uuteen workinta paikkaan. En muistanut mitä herkkua on tuo DIN-liitimen tinaus on. En väitä olevani koskaan mikään tinuri, erään arvion mukaan jopa piluri. Nämä DIN-liittimet on ainakin minulle suuri haaste, ehkä kolvikin on liian iso sinne pinnien väliin. Ja ehkä työhön perehdyttäminekin jäänyt saamatta, kolvi lämpenee ja tina sulaa ja siihen ne myönteiset asiat jääkin.
DIN liittimet on kuin muovieristeiset PL-259 tyypin koksiliittimet, joita joskus jouduin tai yritin käyttää, kun muita en silloin löytänyt Bebeciltä Lahdesta, jossa olin läpiajomatkalla ja jotain piti saada kyytiin ja heti. Eikä Klemola ollut vielä julkaissut L-liittinen rumpusarjan saloja, no nyt oli kyllä RG-213 kysymys eikä mistään kurkkutorvesta.

Maakaapelin MCMK 4x1,5+1,5 kuoriminen ja ohjausboksin sokeripalariviin kiinnittäminen meni jo rutiinilla, kyllä osaamista löytyy kun oikein kaivaa.

Mielipiteitä – omia ja lainattuja

Eräässä suomessa toimivassa radioamatööriliiton jäsenrekisterissä on tehty perinteinen kevätsiivous, myöhemmin selviää oliko kyseessä nyt todellinen suursiivous. 48 vuotta ehdin olla siellä jäsenenä, alussa pakollisena myöhemmin vapaaehtoisesti.
Maksukehoituksessa oli pyyntö: ” Haluathan panoksellasi tukea hyvää harrastetta”
Maksakaan te jotka sitä oikeustaistelua halusitte oikein vuosikokouksen päätöksellä hallituksen esityksestä, minä en. Tulen takaisin jos tilanne olennaisesti muuttuu, perikunnasta en anna takuuta.

XXXX puolesta – oikeustaisteluja vastaan.

Tämä on Suomen kannattavin yritys Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/yritysuutiset/index.jsp?oid=2009/05/22324
Ehkä ei ole yllätys että kyseessä on sähkönhierontaa vesivoimalla tehtaileva yritys.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: