Oma blogiluettelo

maanantai 4. toukokuuta 2009

Ei vieläkään pilkkuja - muutama piste blogissa


Pitkästä aikaa oli 15 m monobanderille käyttöä, tuli PT1R illansuussa 21025 oli uusi IOTA. Että osaakin antaa brasille arvoa, kun tulee paikallisen auringon laskun aikana workkimaan 15 m, taisi vain olla tuuria ei osaamista kelien suhteen. Ja minulla saunapuhtaat korvat että kuulin, ei mitenkään tullut kovaa mutta luki hyvin. Löysin nopeasti paikan mistä meni muutama EU läpi, sinä aikana kun linukka lämpeni ja siitä näytti kelpaavan. Olin jo valmistautunut yrittämään sitä tulevana aamuna 40 m cw:llä, ennen ylösnousua. Mistään en saanut selvää millaisilla tehoilla ja antenneilla sieltä saarelta workkivat. Muita elonmerkkejä en cw-alueella sillä bandilla ja antennin suunnalla kuullut vain 21071 maissa oli joku PSK lähetteen kaltainen sirittäjä.

Maanantaina aamulla vielä kahdeksan maissa PT1R pihisi 7007, joten varasuunnitelmakin olisi toiminut. Joka muuten on heidän viimeinen päivä saarella, ilmoituksensa mukaan lopettavat klo 10.00 utc. PT1R - Rasa Island DXpedition Rio DX Group: http://riodxgroup.dxwatch.com/rasa


Mielipiteitä - lainattuja ja omia

Edes kuolema ei pelastanut tv-lupamaksulta - Tekniikka&Talous
http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/article279679.ece?s=r&wtm=-03052009

Myös perusinsinööri Veijon Wappulliset mietteet samalla aukealla.

Pari joutsenta on viihtynyt hyvin järvellä eikä niillä tunnu olevan kiire mihinkään joten oletan että katselevat rantoja, pesintä mielessä. Tietääkseni ei täällä ole joutsenet pesineet, muutto matkoilla kyllä pysähdelleet. Aika näyttää miten tässä käy, rantakaavan merkinnöissä ei ole joutsenten pesintään varattu alueita, joten pesinnän onnistumiselle on kait tilanne 50/50. Reilut kymmenen vuotta sitten oli joutsen täällä harvinaisuus, jopa muuttojen aikana. Nyt on niiden kanta kovasti lisääntynyt, tuossa muutaman kilometrin päässä Lintukymen ja Pyhäjärven liittymässä on ainakin yksi pesintäpaikka heillä ollut.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: