Oma blogiluettelo

maanantai 18. toukokuuta 2009

En jää kaipaamaan GPRS nopeuksia


Sunnuntain kuluessa on YS1G ja Niue ZK2V päässeet ääneen, molemmat oli maanantai aamulla 40 cw:llä. Nukutti niin hyvin etten ehtinyt parhaaseen kelipiikkiin olenkaan, kyllä joutsenet piti siinä 01.00 utc aamukonserttia, käänsin vain kylkeä ja suunnittelin tehdä valituksen isännöitsijälle öisistä äänistä jotka järveltä kantautui.

Vähän harmittaa olisko tuo ZK2V kuulunut pitkääkautta täälläkin, ihan pelkästä mielen kiinnosta keliä kohtaan, ZL ja VK tulee kyllä pitkänkautta aamuisin 40 m. Vähän riippuu ZK2V asemasta, lähinnä antennista ja tehosta, keli-indeksi kyllä puoltaisi sitä tulemista. YS1G ihan varmasti olisi tullut suoraan, olisi mahdollisuus saada uuden 10 Mhz bandipinnan, sujuvalla cw:llä. http://www.g3txf.com/dxtrip/YS/YS.html

Mielipiteitä

Soneran mokkulaan sain muutaman vuorokauden testata veloituksetta, 3G kenttää en tavoittanut joten tyytyminen GPRS verkon hitauteen, jossa 885 kt jpg siirto kesti aamukahvin verran, no taisin vähän venyttää aikakäsitystä.
Mokkula ilmoittaa tilakseen: GPRS, tikunominaisuudet 7,2 Mbps, voimakkuus erinomainen. Se mikä oli iloinen yllätys että, vaikka linukalla ajoin niin 80 tai 160 m yhteysnettiin kesti pystyssä A-link RR84 muovikuorinen modeemi ei sitä kestä, vaan aina katkaisee yhteyden vaikka kuinka olin niitä ferriitti klipsiä joka karvan kaikkiin päihin laittanut.

Viestintäviraston sivuilta Soneralle tarkoitetun Nettimittarilla, ei nopeustestiä voinut suorittaa koska vastaus oli ”Kaikki palvelimet varattuja” . Tuolla GPRS verkossa max ilmoitetaan 53 kbit/s , kyllä se tietysti dx-clusteriin ja s-postin lukemiseen riittää, ilman isompia liitteitä. Ei tuon GPRS vauhti vastaa toiveitani, joten pitää vain odottaa että G3 saisi kenttää tännekin, kartan mukaan se on tuossa 10 –12 km päässä, saisin tuon ilmakuparin pois tontilta. Ja ehkä muutaman muunkin palvelun tarjoajan.

Korvasieni on löytynyt tontilta ja illansuussa tuulen tyynnyttyä ekat hyttyset kaipasivat käsivarresta vertani, alkavan kesän merkkejä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: