Oma blogiluettelo

sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Hiljaista on vain käki kukkuu


Hiljaista on bandeilla on ollut ja se minun määritelmä. Hiljaisuus perustuu vain omiin workkimis tarpeisiin, on bandeilla asemia siitä ei ole kysymys. Aina jostain suunnasta jotain kuluu. Nyt juuri kisabandit ssb- ja cw- alueet täynnä CQ-M asemia, kyllä yhteyksiä saa jos haluaa.

Jopa 3699 on ollut viikonlopun aikana aika vilkasta ja värikästä liikennettä, olen sitä netinkautta kuunnellut. Tosin ne samat asemat ja aina samassa tilassa, ei niitä örinöitä viitsi pitkään kuunnella. Erästäkin asemaa voi väittää että olen aina viikonloppuisin kuullut kolmenkymmenen vuoden ajan ja aina samassa örinä-modessa.

Ajankäytön suhteen ei ongelmia, täällä on ulkopuuhia jopa yli oman tarpeen, samalla pienellä järvenranta tontilla on uusi omakotitalo ja todella vanha kesämökki, ulkopuuhia riittää, eikä loppua näy. Suuria suunnitelmia on mutta toteutuksessa on nopeusrajoitin – rahapussi.

YS1G on tulossa 16 –23 .5.2009, bandeina vain ovat 1.8 –10 Mhz ssb ja cw.

Erikoistunnus OF5POPOV äänessä Kotkasta 14.5.2009
Kotkassa pidetään 14.5.2009 suomalais-venäläinen merihistoriaseminaari "150 vuotta tiedemies Aleksandr Popovin syntymästä". Tiettävästi maailman ensimmäinen meripelastusviesti Kotkasta Suursaareen lähetettiin vuonna 1900 Popovin laittein. Viitosten Kerho, OH5AA, osallistuu tapahtumaan tunnuksella OF5POPOV. Erikoistunnus on voimassa vain 14.5.2009. Pyrimme olemaan mahdollisimman aktiivisia koko vuorokauden ajan eri bandeilla.

Nettimittari - mittausohjelmat
https://nettimittari.ficora.fi/nettimittari/clients.aspx
Minulla oli yhdellä mittauksella sateisena lauantaina iltapäivällä, tulokset rx 848 kbit/s ja tx 432 kbit/s. TeliaSonera laskussa veloittaa 1M/512k, mittauksen aikana oli yhteydet Telnetillä OH5RBI dx-clusteriin, #ham.fi ja 3699@loppi avoinna, käsittääkseni nämä myös syövät siirtokapasiteettia, joten lähellä ollaan luvattuja. Ottaen huomioon että vanhoja ilmakuparia täällä käytetään ja liki 10 km on lähimpää keskukseen. Ainoa joka harmittaa, että TeliaSonera on nostanut liittymän maksuja nyt 33,90 sis. alv 22%/kk.

Täytyy selvittää onko täällä edes kilpailevia vaihtoehtoja tarjolla. Hassulta se tietysti tuntuu, että kyseisen yhtiön linjoja vuokraava niitä edullisemmin myisi kuin itse vuokraava yhtiö. Joku pykälä siellä heidän keskinäisessä sopimuksessa on, jossa vuokraaja sitoutuu noudattamaan vuokranantajan omaa hinnoittelua. Vai olisiko se jo kilpailua rajoittava sopimus. Tai jos sellaiseksi tulkitaan joten tämä mainitaan on ihan erillisessä sopimuksessa.

Mielipiteitä – lainattuja ja omia

Verkkouutiset - Opiskelija huijasi mediaa Wikipedialla
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=3440:opiskelija-huijasi-mediaa-wikipedialla&catid=4:ulkomaat&Itemid=6

Sähkölasku puoliksi Ruotsin malliin? Kauppalehti.fi
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/05/21952&ext=rss

”Sikainfluenssa tappoi kolmannen ihmisen Yhdysvalloissa”
Jos yllämainitun kaltaiset otsikot ovat niin tärkeitä uutisia että niillä revitetään, ollaan jo menty ainakin yli minun hilseen. Veikkaan että Texasissa ammutaan vähintään sama määrä ihmisiä joka päivä, ilman tuollaisia otsikoita täällä.

Järvivesi on +6 asteista, ei tee yhtään mieli mennä järveen jäähdyttelemään saunankaan jälkeen. Käki kukkui jossain kaukana, ekakertaan tänä kesänä.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: