Oma blogiluettelo

lauantai 11. huhtikuuta 2009

VK9GMW Mellish Reef vetää viimeisiään


Perjantain tiedon mukaan VK9GMW menee qrt sunnuntaina 12.4.2009 klo 20.00 utc
joten alkaa olla viimeiset hetket ja workkia tämän porukan osalta Mellish Reef.
Mielestäni ovat todella hyvin palvelleet cw-workintaa, ssb qsoja oli todella vähän ja rttyä ei olenkaan saaneet pelaamaan, koska suolavedessä uittivat läppärin jolla sitä piti workkia.

Se että lähes päivittäin saivat nettisivuillaan kerrottua, miten oli edellinen päivä mennyt ja mitä aikovat seuraavan päivä tehdä workkimisen suhteen antoi paljon hyviä vinkkejä., samoin nettilokin päivitys oli hyvin ajan tasalla, joten voi vaikka paikata vielä puutteita.
160 ja 80 m kelit suosivat meitä, etenkin grayline aikana oli jopa ilo kuunnella ja workkia heitä
ihan tavallisella dipolilla, en yhtään ihmettele vaikka 100w täältä olisi sinne workittu.

Kaksi operaattoria sai tämän aikaan, on hyvä saavutus. Ei siinä varmasti paikallisia yöitä nukuttu vaan workittiin ja päivällä nukuttiin jos jäi 160 m radiaalien uudelleen ja uudelleen nostamisesta jäi aikaa.

IT9RYH on putkahtanut ääneen 14260 iota numeroaan kertoo ja kutsuu cq. Ei näyttänyt kutsuhuuto auttavan yhteyden saamisessa, toisilla on pitkä muisti :)

Lauantaina bongasin luultavasti mustarastaat, tuolla nuoren kuusen alaoksilta ne lähti ja laskeutui melkein lähimmän kuusen alaoksistoon. Kyllä tässä lähistöllä on joka kesä mustarastas pesinyt, tuossa lähdenkaivon saniaispensastossa on turvallista pyydystää kosteikossa viihtyviä makupaloja, kuivanakin aikana.

Hiilijalanjäljen jälkeen vesijalanjälki Taloussanomat
Kyllä tuo veden kuljetus on helppoa, täällä siihen ei osaa vielä suhtautua niin vakavasti, koska sitä on saatavilla. Tosin täällä on jäteveden, (myös harmaat) poiskuljetus on 8m3 erissä, viimeisin kuljetus 120 ekua, joten silläkin on hintansa, mutta ei ainakaan mene järveen.
http://www.taloussanomat.fi/ajatukset/2009/04/10/hiilijalanjaljen-jalkeen-vesijalanjalki/20099312/145

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: