Oma blogiluettelo

torstai 23. huhtikuuta 2009

KH8/N9YU tuli ääneen


23.4.2009 03.00 utc DK0WCY kelimajakka antoi SFI 71, A 5, K 0, Exp K 0 ja R 11. Tämä viimeksi mainittu on vielä jätteitä muutama päivä sitten ilmestyneistä pilkuista jotka jo näyttää taas sammahtaneen, tietysti parempi kuin ei mitään, lama iskenyt tännekin. Oli muuten viimeinen päivän info 03.00 utc jossa tuolla R oli lukemia.

SpaceWeather.com -- News and information about meteor showers, solar flares, auroras, and near-Earth asteroids: http://spaceweather.com/

Ei ole 5W8A kuulunut tai vihjeissä näkynyt. KH8/N9YU on ollut torstaina aamusta alkaen ainakin 40 cw:llä ja 20 cw ja ssb:llä.

Netti yhteyden pätkimistä syytä olen yrittänyt paikantaa ja näyttää että ADSL suotimen vaihto auttoi. Linukalla workintaa A-linkin ADSL RR84, joka on muovilaatikkoon pakattu ei näytä kestävän 160 –30 m välisillä bandeilla, ainakin dx-clusteri qso jumittuu ja vihjeitä ei tule. Kaikkiin laatikkoon menevissä tai tulevissa karvoissa ferriitti klipsit lisätty, myös pc kaikki ulkoiset liitännät ferriiteillä varustettu, toisinaan nettiyhteys selviää rf yliannostuksesta omin avuin, toisinaan se yhteys pitää rakentaa uudelleen. Se miksi se ADSL suodin oli nyt saanut siipeensä ei havaintoa, tyypillisin tilanne on se että lankaverkon kautta tulee kesällä piikki ja kuuluu jyrähdys ja selvää teki, se on noin 5 ekua per laaki, jos pistoke oli rasiassa. Täällä haja-asutusalueella on hyvä olla suotimia muutama varastossa ja se varasto aina 24/7 tilassa.

Tuosta ADSL suotimesta ja sen rf sietokyvystä kiinnostuin ja löytyi tämä lopputyö:
https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/1070/ADSLPOTS.pdf?sequence=1

Täällä on alkanut hyötyliikunta kausi vauhdikkaasti, vanhaa kerran käytettyä todella kuivaa lautaa ilmestyi kuormallinen pihalle, ihan sopivaa kesäsaunan lämmitykseen, siinä sähkösaha pärisee. Vuoden 2008 syksyn lehdet ovat saaneet taas kyytiä, on se kumma miten ne aina puista laskeutuvat aina väärään paikkaan, eikä kukaan niitä syksyllä siirtänyt oikeaan paikkaan.

Mielipiteitä - nyt vain lainattuja

Mahdoton tapahtui katsastusmontussa - Duuniauto
http://www.duuniauto.fi/artikkelit/article275417.ece?s=u&wtm=da-21042009

Milloin Teosto iskee laajakaistaan? - MikroPC
http://www.mikropc.net/kommentit/article273839.ece?s=u&wtm=-22042009

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: