Oma blogiluettelo

maanantai 6. huhtikuuta 2009

Tikka välttelee katsekontaktia


Melliksellä VK9GMW on todellista yritystä saada yhteyksiä, myös 160 ja 80m bandeilla ja hyvä tiedotus asian hoitamiseksi, joka päivä on heidän sivuillaan on uutta infoa. Lukuisa määrä OH-asemia on heidän lokissaan saanut merkintöjä, muutamilla lähes kaikki täältä workittavissa olevat bandit 160 –15 m. Homma jatkuu ainakin muutaman päivän, tänään ovat ssb tarjoilleet. Paikallinen säätila vaikuttaa ratkaisevasti milloin saarelta poistutaan, yksi ilmoitus oli 10.4.2009 päättymisestä.

Vettä sataa ja bandin pohjat taas ihanan hiljaisia, helppoja 80 m cw maita tuli aamulla 5N ja 8P, hyvä aloitus viikolle.

Kyllä se on uskottava jos iltapäivälehdessäkin niin väitetään.
Aurinko kylmimmillään yli 100 vuoteen - Maailma - Uutiset - Ilta-Sanomat
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1672173

Kävimme autoretkellä rannikolla ja bongatuksi tuli suoraan autosta seuraavat keväälle tyypilliset lajit: Pullojen ja tölkkien kerääjä, lukuisa määrä moottoripyöräilijöitä, sitä saappaat taivaissa ajavaa lajia ei vielä näkynyt, laji kuuluukin varmasti hyönteissyöjiin joten on vain odotettava ilmojen lämpiämistä. Töyhtöhyyppiä, joutsenia ja kurkia muuttomatkalla ja tietysti lukematon määrä lokkia. Taisi olla kevään lämpimin päivä +7 astetta näytti mittari.

Jokapäiväisellä postilaatikolla käyntien yhteydessä usein tapaan tikan joka koputtelee 20 kV linjan puupylväitä ja kaikin tavoin yrittää välttää katsekontaktia minuun pyöräyttämälle itsensä, minusta katsoen pylvään takapuolelle ja jatkaen naputtelua siellä. Vaikka muutaman metrin päässä pylvään tyvestä ohitan sen kävellen. Ja huvittavinta jos seisahdun tielle katsomaan pylvästä, niin tikka saattaa kurkata pylvään takaa, että mitä se pappa siinä seisoo eikä mene hakemaan sitä postiaan. Ja takaisin tullessa sama rituaali saattaa toistua.

Asiakaspalvelun musta-aukko:
http://www.marmai.fi/uutiset/article268447.ece?s=u&wtm=marmai-06042009

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: