Oma blogiluettelo

sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Netti riippuvuutta - mitä hoidoksi


SØ4R - Western Sahara 2009, on lopettanut ja saaneet qsot nettilokiin: http://www.dxfriends.com/s04r/log.php

Oli tuosta nettiyhteyden rassaamisesta apua, heti kun sain dx-clusterille yhteyden TI7KK olikin jo siirtynyt 10122.9 ja sieltähän se jopa kuului dipoliin ja japanilaisia ajoi ja siitä se sitten tuli, ei tosin ollut se perinteinen JH5TQ, vaan ihan heti se oikein oleva. Ja uusi IOTA saari tuli nyt NA-191

Tuli nämä kylmät ja tuuliset päivät ja yötkin, ulkopuuhat meni osittain kiville, mastokin piti kääntää Jaskan -8QD ohjeen mukaan puomit tuulensuuntaan tai tietysti täysin vastaan. On siellä niin pitkiä puomiakin, etenkin tuo 20 m 5 elm, muistaakseni siinä 10 m paikkeilla, tuossa asennossa 40m 3elm elementit oli kaarella puuskissa, ei kuitenkaan vahinkoa tapahtunut. Utti ilmoitti tuulen nopeudeksi 31 km/h Yksikkö josta syntyi keskustelua, miten se pitää ilmoittaa, täällä se vain on noin ilmoitettu.
Suomi Sää - Sää tällä hetkellä kohteessa Kouvola, Suomi - Freemeteo.com http://freemeteo.com/default.asp?pid=15&gid=650859&la=10

Mielipiteitä - lainattuja ja omia

Tuskailin viime päivinä nettiyhteyden kanssa ja mitään loogista syytä siihen ei näyttänyt löytyvän Soneran kanssa en vielä ehtinyt jutella, varattua ilmoitti heidän palvelunsa. Kosteaa kaapelia epäilin syyksi, koska kevät täälläkin on edennyt hyvin. Kaikkia omia liittimiä täälläkin kopistelin ja uutta ASDL suodinta tuossa puhelimen seinärasiassa kokeilin ja se auttoi, yhteys taas pelaa mutta nyt oli pakkasta yöllä. Se kosteus teoria ei vielä ole kokonaan ulkona tästä ongelmasta, vaikka kaapeli ilmassa kulkeekin Verlan keskukseen noin 9 km, joka on kuulemma se kriittisin pätkä tässä, omien kytkentöjen jälkeen. Nyt vain jännätään miten pitkään yhteys on toimiva ja sen huomaa nopeasti dx-clusteri yhteydestä sieltä tulee vihjeitä tiuhaan tahtiin.

Kyllä se Linturin kaavailema 100 megan siirtonopeus on täällä vielä suuri unelma, jos vain tämän 1 / 512 saisi edes pidettyä pystyssä, olisin kovasti onnellinen. Ja YLE naatitaan antennin kautta, vaikka toisin ennusteet väittää. Tuskin olen todistamassa sitä tapahtumaan että, joku tulee tuohon portilla tarjoamaan 100 megaista valokaapeli yhteyttä kohtuuhinnalla tontin kulmalle, täällä haja-asutusalueella. Niin olen tullut netistä riippuvaiseksi, täytyy myöntää, jopa vapaa-ajallakin. Vaimokin huolissaan jos en ole käynyt ruudun äärellä onko se yhteys pystyssä, kun noin pitkään olit ruudun ääreltä pois – tai jopa sen takia olikin vielä pystyssä.

Pitäähän niitä unelmia olla, mutta ne käyttäjät ja maksajat ovat vain välillä hukassa, jos ei peiliin satu katsomaa. Kaupungin keskustaan en sen vuoksi muuta että saan 100 mega yhteyden, täytyy vain tehdä valintoja joita täällä on käytettävissä. Ei se 3G kenttä niin kaukana enää ole, jos laajentumisvauhti pysyy samana. Tuossa naapurissa on Vekaranjärven kaupunginosa jossa pienellä alueella noin 2500 henkeä, joista varusmiehiä noin 2000 jokaisella varusmiehellä ei siellä ole kelloa, mutta kännykkä löytyy. Siellä löytyy kenttää kaikille palveluille mitä kännykällä voi saada.
Finnet-liitto haluaa virtualisoida tietokoneet Supermatrixiksi (It-viikko)
http://www.itviikko.fi/uutiset/2009/04/17/finnet-liitto-haluaa-virtualisoida-tietokoneet-supermatrixiksi/20099876/7

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: