Oma blogiluettelo

lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vähän on vaisua


Perjantaina heti aamusta taas S04R kuuntelemaan, ensi 160 m cw:llä ja heti perään 40m ssb ja viimeksi 80 m cw:llä joka jäi yritykseksi. Nopean kuuntelun perusteella 80 m cw:llä oli kutsujia selvästi eniten ja signaali alkoi jo hiipua, olin lähes tunnin myöhässä parhaasta piikistä.

Lauantaina olin heti auringon noustessa ja taas 80 m cw:lle ja sieltä se tuli oli vain niin ahdasta että oli siirtynyt 3505. Ja niitä viikonlopulle tyypillisiä kyselijöitä mikä on aseman kutsu ja vielä kovin hitaalla cw:llä, eikä annettu kutsukaan mennyt keralla perille joten taajuus oli varattu pitkäksi aikaa tällä tärkeälle liikenteelle, ja hetkenpäästä tulee tulee uusi kyselijä. Pelkällä kuuntelulla tai dx-clusterilta sen olisi katsonut – tai varmistus molemmilla tavoilla.

Minä en ainakaan saa rauhaa mikä on oikea kutsu jos en sitä bandilta kuule, niin usein on dx-clusterilla annettu ihan vääriä kutsuja, etenkin tilanteissa joissa on kaksi peditiota liikkeellä samaa aikaan ja samalla bandilla ne annetaan usein sekaisin. Vihjeen antaja ei malta kuunnella kutsua bandilta, vaan monistaa kutsun dx-clusterin ruudulta joka on jo annettu useita minuutteja aikaisemmin , mutta se oli jo väärä. Ja näin väärä kutsu elää vihjeissä pitkäänkin ja karu totuus paljastuu vasta loki kyselyssä tai qsl kortissa joka tulee takaisin, ei yhteyttä merkinnöillä varustettuna.

TI7KK iota NA-191 on tullut ääneen jo perjantaina illalla oli 20 m ssb vihjeitä asemasta, eka päivitys heillä jo lokiin, vajaa vuorokausi vasta workittu, nopeasti on toimittu: http://www.ti7.info/

Tätähän lukee kuin Bertan releiden raksutuksesta, jota puhelinkoulutuksen saanut komppanian päällikkö ei, ja sekös häntä harmitti. Kun piti liikennekoulutuksen tilanteesta kysellä viestittäjältä oliko tilanne niin kuin väitin, epäsotilaallisesti punkalla maaten hänen tullessaan radiokämppään. Vähän oli outo kutsu, ei ole bandilla tuota tullut vastaan cq kutsumassa: http://www.youtube.com/watch?v=Lki3jxNLVCI

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: