Oma blogiluettelo

torstai 30. huhtikuuta 2009

Rockall siirtynyt ja A35KL kuultu ja workittu


Rockall iota EU-189 on siirtynyt huonon sään johdosta:
http://www.rockall.be/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=28

Davelta A35KL sain s-postiin vastauksen, jossa häntä pyysin 20 m cw:lle pohjoista EUta varten 5.00 –6.00 utc. Aamulla sain s-postin jossa Dave kertoo 100 w ja dipolista joka ei ole mitenkään hyvässä paikassa ja kelistä jotka tänne EU on ollut. Sanoi workkineensa jokunen yö 0630 utc maissa sitten 30 m kaksi norjalaista, ainoat pohjoisen EU asemat käsittääkseni.

Ja heti 14002 jossa hän on cw:llä viihtynyt, kesken aamukahvin sieltä alkoi pihinän seasta erottua merkkejä, ei koko koolia mutta osia kutsusta A35KL. Muutaman minuutin päästä signaali oli jo noussut luettavaksi ja qso saatiin ja se kaivattu OC-064 on kotona. Ei Dave siinä montakaa qsoa pitänyt yksi ua9 ja loput jenkkilään, vaikka yritin Davea mainostaa kovasti dx-clusterille. Se että keliä tänne oli, tuli hyvin todistettua, ei juuri vieläkään huippua mutta hyvässä nousussa. Auringossa on ollut pientä akviteettia ja R-indeksiin on ilmestynyt aamulla luku 16, joka ei ainkaan pahenna tilannetta.

Samuel Morsen juhlistamispäivä meni ohi, kuulemma nettipalvelun tarjoajille ja vikapalveluihin oltiin yhteydessä että Googlen. sivu ei näkynyt oikein, missä vika?.

Todellisuudessa moni aktiivi käyttäjä, ei varmaan edes huomannut tai jäänyt asiaa miettimään ja vaan teki hakuja. Tai ainakin ne kaksi jolta asiaa satuin kysymään päivän aikana, ei heille avautunut nuo pisteet ja viivat ja vielä eri riveillä etsivät siitä jotain esteettistä elämystä. Tai pitivät sitä älykkyys testinä joka ei heille avautunut, koska cw merkit eivät olleet tuttuja. Useilla meillä se on suosikeissa tai muuten merkattuna, sieltä se tulee ruutuun. Ja onhan heillä ollut sellaista kausi markkinoitiin liittyvää vääntöä, niiden kuvitusten kanssa ollut aiemmenkin. Joten perinteisten kirjainten puuttuminen sivulta oli sivuseikka, kun hakupalvelu vain toimi.

Mielipiteitä - lainattuja ja omia

Aivokuvaus vahvisti: Asiantuntijan neuvot kytkevät oman ajattelun pois päältä
http://www.tekniikkatalous.fi/tk/article261951.ece

Viimepäivien lämmin sää on selvästi nopeuttanut jäiden lähtöä, nyt on vain ajankysymys milloin tuuli hajottaa puikottuneen jään, pitkiä aukkoja on ilmestynyt. Innokas luonnon seuraaja naapurista raportoi aamukävelyllä ollessaan, Kaakkurin eilen lentäneen rantaviivaa seuraillen, edes takaisin. Saa nähdä saadaanko uusi laji pesintään, en oikein jaksa uskoa, että todella erämaalampien ja järvien asukki Kaakkuri tänne tulisi pesimään. Seuraavaa tapahtumaa Käen kukuntaa jota hän odottaa innolla, viimevuona se oli 5.5.2008 Järvellä säännöllisesti pesinyttä Kuikkaa ei ole vielä näkynyt, jäiden lähdön aikoina se yleensä ilmestyy.

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku ,, vielä parempi mieli!

73, Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: