Oma blogiluettelo

perjantai 20. helmikuuta 2015

Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus



 
Tämä ei ole Nigaralta, sielläkin nyt jäätä
 

Saapunutta sähköpostia

 Yhteisöllisyys ja yhteenkuuluvuus


Anteeksi tämän aamuinen “piruiluni” ti9/3z9dx 40ssb workinnassa, clusterilla.
 
Minulla on totaalisesti mennyt maku ja herne nenään muutamien dx workkijoiden kanssa, koska vuodesta toiseen maataan clusterilla ja syödään kuormasta, mutta koskaan ei tule omaa vihjettä, ei edes pyydettäessä.
 
Liekö sitten syynä ujous, osaamattomuus, vai kateus? Yhtä kaikki, tämä jos jokin ei edistä yhteisöön kuulumista, yhteisöllisyyttä, tai yhteen hiileen puhaltamista. Ei edes hienoinen piruilu tuota tulosta, joten asenteessa täytyy olla ongelma. Mulle kaikki, toisille ei mitään! Tämä on sitä muodikkuuta.
 
Ymmärrän hyvin, ettei radioamatööriharrastus ole joukkuelaji, muuta kuin kilpailuissa, jolloin luokkana on multi-jotakin.
 
Johonkin menneisyyteen on kadonnut se rehtiys, veljeys ja yhteenkuuluvaisuuden tunne, jota aikoinaan itsekin aloittaessan ja toisen polven amatöörinä olen kokenut ja jota luulin vieläkin olevan. Nykyään filosofina on, että kunhan minä sen saan, niin en kerro kellekään ja toivottavasti kukaan muu ei edes kuule, että se oli äsken äänessä. On totuuden nimissä mainittava, että toki rehtiyttä ja infon antoa vielä kiitettävästi löytyy ja “tulitukea” tullut määrätyiltä amatööreiltä. Nämä herrasmiehet tuppaavat vain tätä nykyä olevan melkein kohta yhden käden sormilla laskettavissa.
 
Katkeraa kalkkia voidaan toki syöttää molempiin suuntiin, mutta se ei johda mihinkään, lisää vain pahaa mieltä ja turhautumista entisestään.
 
On jopa kuulunut, että ei pitäisikään antaa infoa, mistä dx-asema otti, ettei muut kuule ja ettei synny qrm:ää. Mitä tämä tällainen ajattelu on? Ei noita ulkomaan eläviä ihan hirvittävästi ole “lokkautuneena” omaan clusteriimme, joten kyllä niitä ottojaksoja voi ihan huoletta kertoa muillekin Suomalaisille, ei siitä kukaan mitään häviä. Mielestäni meidän pitäisi ajatella olevamme yksi yhteinen joukkue , Suomi.
 
Mikäli kyseessä on kuitenkin yksilön oma ajattelu ja kateus, etten kerro, koska se on minulta jotenkin pois, vaikka itse sen juuri äsken workinkin, niin sitten täytyy sanoa, että yksilöllä on jonkinlainen ongelma!
 
Edelleen on kuulunut ajatuksia ja puhuttu ääneen, että jos workitaan sellainen dx asema joka on jo aikaisemmin workittu joskus aikaisemmilta dx-peditioilta, niin sitä ei saisikaan workkia, koska se on joltain muulta pois! 
 
Mitä ihmettä? Kaikilla on mielestäni oikeus workkia asema jos niin haluaa, ei se ole keneltäkään pois. Jokainen saa aivan vapaasti yrittää workkia sitä itsekin samaan aikaan, eli ei ole mitään vuoronumerojärjestystä, tai etuisuuttaa kenelläkään. Kaikki ovat samalla viivällä workkimisen suhteen.
 
On asia erikseen, mikäli harvinainen dx-peditio erikseen sanoo, että vain ATNO, tai kerran /bandi, tai mode, niin niitä selviä sääntöjä tulee noudattaa.
 
Pitäisi myös ymmärtää, että jonkin kaukaisen, harvinaisen ja maantieteellisesti sekä kelillisesti haastavan aseman workkiminen ei välttämättä onnistu sillä qrp /100w, windomilla, tai edes sillä itse huonosti suunnitellulla monialuevertikalilla, kun ei se meinaa onnistua isojen asemien omistajiltakaan.
 
Tähän on luonnollinen selitys, kelit, fysiikan lait ja asemaan käytetty raha. Taitoa ja onneakin tarvitaan. Ilmaisia lounaita ei ole!
Jotain on tehtävä itsekin.
 
73 de Turre oh2bv


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: