Oma blogiluettelo

torstai 19. helmikuuta 2015

Bouvettia sitten Joulukuussa 2015

Lumikolan levyinen kotipolun viimeiset metrit.

Sisälmys:
VK9L, Lord Howe Island
OH peditiot ja viikottainen OH bulletiini
Ossin OH3YI dx-vihjeet anto bulletiinissa
TI9/3Z9DX Cocos Isl äänessä, 160m
160m chat  ON4KST
De OH2KIF Ham viikko 8


VK9L, Lord Howe Island:
     Pekka, OH1TV and Pekka, OH2YY, are going to pay the island (OC-004,
     VKFF-295) a visit from the 22nd to the 28th. Their callsign is not
     known so far, they plan to have to stations on the air on SSB and
     CW. QSL via OH2YY.

 DXNL 1924 - February 18, 2015

OH peditiot ja viikottainen OH bulletiini

Minusta on sääli, ettei omaan viikottaisiin bulletiiniin, näitä samoja ilmoiteta. Alkaville dx-workkijille tämä tarjous, saattaa olla se dx-kipinän virittäjä.  Yhteys kynnys on sinne selvästi alhaisempi, heiveröisiä OH signaalia kuunnellaan, tavallista herkemmiällä korvalla. Ja tämäkin osa-alue harrasteesta tulisi useammin bulletiinissa esille.

Ei täällä tämän osa-alueen harrastajien määrä voi vähäinen olla, koska Navassan K1N lokin mukaan sinne OHsta pidetty 1699 yhteytettä, ja lukuisia yhteys yrityksiä, jotka eivät vielä päätyneet lokiin saakka. Yksi yhteys jopa 60m bandilla, ellei se ole kirjattu väärälle bandille. Jota siellä tapahtui, niiden korjaaminen ja oikominen on mennellään. Minultakin yksi bandi tarkistus pyyntö on siellä , ellei se sitten ole ollut piraatti, jota pahasti pelkään.

http://www.clublog.org/charts/?c=K1N

Ossin OH3YI dx-vihjeet anto bulletiinissa

Minä muistan vielä senkin ajan jolloin Ossi OH3YI antoi dx osan viikottaista SRAL bulettiinia oman osuuden jossa oli dx-uutiset. Sekä kaivoi tarvittaessa QSL-korttien lähettämiseen tarvittavat osoiteet esille. Minäkin taistelin TI9US kortin kanssa, pitkään ja monesta osoitteesta kunnes tärppäsi - Kiitos Ossi. Tämä oli aikana jolloin paperille painetut dx-bulletiinit tuli postissa.

TI9/3Z9DX Cocos Isl äänessä, 160m

  1844.2  TI9/3Z9DX   19-Feb-2015 0448Z  Peaking 5 over S9 in AZ- EU  

Tätä taajuutta kuuntelin dipolilla, aika pitkään aamulla, kuitenkin selvästi ennen paikallista auringon nousua, odotin vain silloin tulevaa kelipiikkiä. En kuullut koko aamussa tätä asemaa. Upissa kutsujia oli EUsta ihan runsaasti. Kiinnitti huomio vain taajuuden rauhallisuuteen, missä olivat tunaajat, taajuudella kutsujat, ja poliisit. Epäilin jo että joku vika tullut dipoliini, kunnes erään saksalaisen aseman kutsusta tuli kolme ensimäistä merkkiä pileuppi taajuudella. Ja taas hiljaisuus jatkui. Vanha sanonta 160m on herrasmiesten bandi pitää edelleen paikkaansa. Uskon kuitenkin TI9 on tällä bandilla ihan tavoiteltu dxcc-maa.

Myöhemmin aamulla 7155 ssb:llä oli ajoittain meno aika hulvatonta, jopa putinia kutsuttiin apuun. Tämä pedition on siitä erikoinen operaatoori kertoon mistä seuraavaksi ottaa, jopa EUta ottaessa ja todella siitä kelpasi.

160m workkijat on usein täällä chatissa vaihtamassa reaaliaikaisi kuulumisia.
Täällä on muidenkin bandien chatit, käy katsomassa.
http://www.on4kst.org/chat/index.php

De OH2KIF Ham viikko 8

Karin OH5YW pilapiirroksia Vipusessa
 
digiä:
 
20.2-6.3             Guantanamo Bay                       KG4                    
 
 By W4WV as KG4WV and W6HGF as KG4HF; all bands; SSB PSK RTTY CW; QSL also OK via Club Log (KG4HF OK via LotW)
 
20.2-8.3             Juan Fernandez                          3G0ZC               
 
By F5JTV F8ATS F1ULQ + 20 op team; 160-6m, focus on low bands; SSB CW + digital; 700w; Spiderbeams and verticals; 8 stations; QSL also OK via Club Log      

Ei kommentteja: