Oma blogiluettelo

perjantai 6. helmikuuta 2015

Hyvin on OH-asemia K1N lokissa, ei vielä kaikki halukkaat!


Siinä se syyllinen, 20 kV linjalle tuulen kaatama mänty

Sisälmys:

EAHSLY häiriköinti
At least one station will be on 20 meters 24 hours/day
Viikonlopulle kasaantuvan turhautuneisuuden täyttymys - DQRM


OH2BV kirjoittaa
  
Olen tehnyt tutkimusta ja kaivannut pitkän matkaa taaksepäin ilmoituksia ja suuntimia asemasta EAHSLY. Yhteenvedon jälkeen ristiin menevät vektorit osoittavat suoraviivaisesti , ei Italian emämaahan-mantereelle, vaan Sisiliaan. Siinä ympäri eurooppaa suuntiman antaneiden asemien vektorit risteävät.
Suuntia on tullut ko. paikan länsi-, luoteis-, pohjois- ja itäpuolelta, joten suuntimat ovat mielestäni melko hyvin suuntaa antavia.
 
Kuten sanoin, ei Italian liitolta ole tullut vastausta ja tutkinnassa selvisi, että mm. Ranskasta on oltu Italian liittoon mitä ilmeisimmin yhteydessä. Sikäli kun ymmärsin Googlern kääntäjällä, eivät ranskalaisetkaan ole saaneet vastausta Italiasta, joten melkoinen musta a-aukko tuo Italia tuntuu olevan.
 
Kuten aikaisemmin totesit blogissasi, tämä olisi ehdottomasti liittomme, sekä IARU “yhteysupseerin” työmaa.
Tässä olisi liiton henkilökunnalle työsarkaa tällaisten polttavien, jopa vaativienkin kansainvälisten asioiden hoitamisessa ja yhteydenpidossa muihin vastaaviin järjestöihin yhteisen edun nimissä diplomaattisin keinoin, lievää painostusta käyttäen.
  
Tässäpä yksittäisen radioamatöörin, yksityinen sota vääryyttä vastaan. Valitettavasti en saa yksin enempää aikaan, eikä minulla taida olla aseitakaan.
Lähestyn tällä kirjeellä sinua siksi, että kenties voisit oikoa rosot tästä pois ja ujuttaa blogiisi, jospa se tavoittaisi kauttarantain liitonkin.
 ottanut
Tämä toki on vain yksi häiriölähde. Erilaista vinguttajaa ja avaimeen naputtelijaa tuntuu nykyään olevan vähän jokaisella dx-pedition jaksolla.
 
Joku voisi kysyä, kuten sketsissä aikoinaan, että “mitä sitten” kun tämä häiritsijä on saatu kiinni ja laitteet kenties takavarikoitua, niin mitä sitten?
Toden näköistähän on, että ko. henkilö on häiriintynyt yksilö ja koska tällaisen “rikoksen” takia ei henkilöä voida sulkea vankilaan, tai muuhun laitokseen, niin hän tulee varmaan jatkamaan häiriökäytöstään edelleen. Laitteita on kyllä tarjolla, vaikka edelliset olisikin takavarikoitu.
 
No sitä sitten, että on ainakin tehty jotain, kuin että ei oltaisi tehty mitään. Jos ei edes yritetä, ei kannata purnatakaan, siihen ei yksinkertaisesti ole silloin varaa.
 
73 Turre OH2BV

 
Tässä K1N operaatiossa en ole kyseistä häirikköä itse kuullut, kuulemma on ollut lyhytaikaisesti äänessä tapansa mukaan cw:llä cq kutsumassa. K1N pileuppi taajuudella.

Navassa K1N mainostaa sivuillaa:

At least one station will be on 20 meters 24 hours/day.

Kuuntelin 20m ssb tajuuksia ensin 14150 ja pienen venäjää puhuvien asemien QRM episodin jälkeen 14160. Ninokin IT9RYH kuului heränneen, nyt hänen kielivalikoima oli lisääntynnyt, myös venäjäksi kommentoi. Ja balalaikkan soitto alkoi taajuudella.

Onneksi K1N ei ole julistanut kiinteitä omia kidetaajuuksia, vaan nokkelasti siirttyy pois QRM täyttämiltä taajuuksilta, jossa bandipoliisit jää keskustelemaan tärkeistä ja ajankohtaisista pileupin perusasioista. 

Viikonlopulle kasaantuvan turhautuneisuuden täyttymys - DQRM

K1N osalta odotan viikonloppuun kasautuneiden paineineiden täyttymystä, selvää DQRM lisääntymistä, jos K1N ei heti irtoakkaan. Minä taas panostan tulevaan viikkoon, muutamasta perus syystä. Viikolla on yleensä kutsujia selvästi vähemmän, myös QRM taso samalla matalampi. Sekä niiden kymmenien tuhansien jo lokissa olevien määrä, tuskin ne on siellä on uudelleen kutsujien joukossa.

http://www.navassadx.com/

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

 

Ei kommentteja: