Oma blogiluettelo

sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Uusi ATNO päivä tänäänkin K1N

  
 
 
Sisälmys:
 
OH-asemia K1N lokissa
Paineet Navassalle
Upin leveys tai kapeus
Uusi ATNO päivä tänään
Sunnuntai aamun 3705
OH3AC kerhokirjeeseen kannattaa tututustua
- ARRL hyväksyi uudet remote-asemasäännöt DXCC-awardeihin
- Yhdysvaltojen Viestintävirasto antoi 22.000$ sakot häiritsijälle
 
K1N lokissa OH asemien yhteyksiä 1305

Last QSO in database: 2015-02-13 16:08:11
 
Suuret paineet Navassalle

Oli patoutuneet vuosikymmenien varrella todella suuriksi ja sen huomasi bandilla. K1N ilmoittaman upin välissä oli kutsujien tasainen matto. Operaattorin osaaminen oli ainakin cw:llä oli hyvä, ainoan ssb yhteyden pidin ilmoitetun upin yläpuolella. Johtuen vain siitä ettei oma signaalli riitä isojen poikien vastaaville. Aina jäin jalkoihin ssb:llä, joten piti mennä 2 ylös ilmoitetulta upista ja toivoa että sieltäkin kuunneltaisi.Tässä se paljon parjatun upin leveys tai kapeus, tulee juuri esille

Upin leveys tai kapeus

Karkeasti esittettynä, levellä pileupilla voi heikollakin signaalilla päästä läpi. Taas jos otetaan vain yhdeltä taajuudelta tai liikutaan hyvin kapeasti, on heikot signaalit aina alakynnessä.

Yhteenvetona K1N omana kokemuksena ja saamani palautteen yhteenvetona voisin esittää että 100w ja kepillä tai windomilla oli ssb:llä varmasti vaikeaa edes kuulla. Linukka jo vähän helpotti tilanetta, jos vielä oli suunta-antenni, siihen vielä todellista yritystä, oli puoli qsoa pidetty.

Uusi ATNO päivä tänään

News / Updates


13 February 2015

@1456Z

The rules for ATNO days:
DEFINITION: ATNO = ALL TIME NEW ONEThis means that you have NOT YET worked K1N on ANY BAND or ANY MODE.  They WILL have the log at their fingertips, so please do NOT call them if you already worked them.Only call K1N as per their announcement.  They may be calling specific areas. There will be TWO ATNO operations:
  1. SATURDAY, Feb 14, will be WORLDWIDE ATNO DAY on 20M SSB between 1300-2400Z. 14.240 (plus/minus) will be our transmit frequency, listen for instructions.  ONLY ATNO stations will be logged.
  2. FRIDAY Feb 13 AND SATURDAY Feb 14 will be TWO JA, ASIA AND OCEANIA ATNO DAY operations on 15 meter SSB between 2200-2400Z.  Transmit frequency 21205 + or -.  ONLY JA-ASIA-OCEANIA ATNO stations will be logged.  Times MAY be extended.
  3. The 20 meter operation will have a worldwide focus.  The two 15 meter slots were selected to help our friends in deep Asia and Oceania who have not been able to work K1N have a realistic chance to work Navassa for an all-time new one.
  4. Other band operations will be occurring during these activities, and they will not be ATNO operations.  But let's be fair at this point to make sure that the little pistols have a chance.  It will be a VERY long time before Navassa comes back on the air.
  5. Be aware that the team is beginning to dismantle, and prepare for final departure on Sunday.  Some operators have already left.
See ya' in the Pileups!
Bob Schenck, N2OO
Chief Pilot, K1N - Navassa DXpedition



http://www.navassadx.com/
 
Sunnuntai aamun 3705

Asema tuli todella hyvin ja muutaman  OHkin kuulin siitä menneen läpi, ainakin Timo OH1NX, Ulf OH2BCK, ja Jari OH3BU. Tässäkin otettiin vain taajuudelta 3775, kutsujia oli muitakin OH-asemia. Tämä tapahtui ennen sitä QRX 10 minuuttia, mitä sen jälkeen tapahtui, en tiedä. Koska kutsu aamupuurolle tuli alakerrasta ja sinne aina syytä mennä kutsun heti . 

OH3AC kerhokirjeeseen kannattaa tututustua
Siinä on kaikkia harrastuksen osa-alueita kiinnostavia asioita

Oteita kirjeestä:

ARRL hyväksyi uudet remote-asemasäännöt DXCC-awardeihin

ARRL:n hallitus kokoontui 16.-17.1.2015 päättämään mm uusista DXCC-säännöistä. DX-yhteisö odotti päätöksiä malttamattomasti, koska – kuten hyvin tiedetään- ARRL:n hallitus julkistaa avoimuuden nimissä etukäteen kokoustensa esittely- ja käsittelylistat.

Aikaisemmin remote- eli etä/kauko-ohjatun aseman kanssa pidetty yhteys kelpasi DXCC-todisteisiin vain, jos operaattori ("control operator") oli samassa maassa. Uudet säännöt ovat nyt paljon joustavammat.

Uusien sääntöjen mukaan, ensinnäkin, kauko-ohjatun aseman vastaanottimen ja lähettimen tulee olla korkeintaan 500 metrin päässä toisistaan. Ei ole siis mahdollista, että kauko-ohjatun aseman vastaanotin olisi itärannikolla ja lähetin länsirannikolla. Antennit voivat sinänsä sijaita missä tahansa.

Toisekseen, kelvatakseen DXCC-todisteisiin, kauko-ohjatun aseman tulee olla laillisesti luvan saanut. Esim., jos joku perustaa kauko-ohjatun aseman vaikkapa Kanarian saarille, sillä tulee olla Espanjan viranomaisten lupa ja asemaa käytettäessä tulee sen tunnusmerkistä selvitä, että asema on Kanarian saarilla.
Kolmanneksi: kauko-ohjatun aseman operaattori (siis "control operator") voi olla missä tahansa, vaikkapa Suomessa.

Uudet säännöt korostavat kauko-ohjattua asemaa käyttävän hamin vastuullisuutta ja rehellisyyttä – kuinka helppoa olisikaan Kanarian saarilla olevalta kauko-ohjatulta asemalta työskennellä omalla OH-kutsulla vaikkapa täältä harvinaisia Afrikan asemia 6 metrillä.

ARRL:n hallitus ei käsitellyt – kovasta lobbaamisesta huolimatta – vaatimusta muuttaa DXCC-maakriteereitä niin, että Kosovo olisi hyväksytty uudeksi DXCC-maaksi:
http://www.arrl.org/news/arrl-board-okays-changes-to-dxcc-program-vhf-and-above-contesting-rules
 
 Yhdysvaltojen Viestintävirasto antoi 22.000$ sakot häiritsijälle

USA:n Viestintävirasto eli FCC valvoo aktiivisesti kaikkia radioamatööri-taajuuksia ja ryhtyy nopeasti toimiin jos havaitsee määräysten vastaista liikennöintiä.
Brian Crow, K3VR; sai 11.500$ sakot jäätyään kiinni lähetettyään SSTV-signaalia sekä eräästä toisesta radioamatööristä tekemäänsä äänitettä taajuudella 14.313 kHz. Tietenkään hän ei antanut omaa tunnustaan.

Raportin FCC:n salapoliisityöstä löytää seuraavalta sivulta:
http://transition.fcc.gov/Daily_Releases/Daily_Business/2014/db0722/DA-14-1031A1.pdf

Vastaavasti Michael Guernsey, KZ8O; sai 22.000$ sakot tahallisesta häirinnästä ja siitä, ettei antanut omaa tunnustaan. Myös hän häiritsi liikennettä taajuudella 14.313 kHz soittamalla musiikkia ja erilaisia eläinten ääniä. Tämänkin salapoliisitarinan löydät seuraavasti: (linkki aukeaa todella hitaasti)http://transition.fcc.gov/Daily_Releases/Daily_Business/2014/db0722/DA-14-1030A1.pdf

Taajuus 14.313 kHz on maailmanlaajuinen ”Maritime Mobile”-taajuus, johon merillä seilaavat radioamatöörit voivat ilmoittautua ja saada esimerkiksi sääennusteita.
 
Kerhokirjeen toimittaa Jari, OH2BU.

OH3AC Kerhokirje 2015-3 14.2.2015


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi



Ei kommentteja: