Oma blogiluettelo

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Aamun otanta K1N tilanteesta




Sisälmys:

Navassa K1N
40m cw:llä
80m cw:llä

Omalta osalta vasta nyt olen päässyt edes kuuntelemaan, silloin eka yönä jo selvästi tuli tuntuma pelkän kuuntelun perusteella että 40m on meikäläisen vahva bandi. Onneksi A-indeksi nousi ja lunta alkoi tulla joten talkkari hommat painoi kovasti päälle kahdessa eri paikassa juuri tällä viikolla. Edes pedition seurantaan ei ollut aikaa ja se A-indeksi vielä kannusti olla edes kuuntematta.

Nyt Keskiviikko 4.2.2015 aamuna olin taas 40m cw:llä kuulolla signaali oli kova +10 db ja EU oli avattu, joten sinne vaan kutsumaan. Operaattori oli  siellä cw -virtuoosi. Oli yllättävän helppo, tämä oli uusi bandi. Kello 2.20 z pääsin lokiin.

Tänään täytyy vähän syventyä pedition toimiin myös muilla bandeilla, vaikka A-indeksi on korkealla. Ja katsella miten infoja on, millä aikataululla tuota tuota Clublog päivitetään.

DX de W9RFX:     14023.1  K1N          Pse, Pse, Pse, Upload the logs 0326Z EN35

Olen nyt aamulla kuunnellut 40m cw taajuutta reilun tunnin.K1N signaali on edelleen +10 db
Tyypillinen EU vielä nukkuu, ja isot pysssyt jo workkineet tällä bandilla. Joten taajuus on yllättävän rauhallinen, muutama tunaus ja taajuudella kutsuminen, mutta ei merkkiäkään tyypillisistä häiriköinnistä.

Alan epäillä onko kelloaika liian varhainen lopullisen häirikkö tuloksen julistamiseen. Ja mitä on tapahtunut näillä minulta väliin jääneillä päivillä häiriköiden osalta - tämä tilanne ei voi olla totta!

80m cw:llä

Aamusella tuli K1N dipoliin hyvin, mutta minulla tuskin on nyt sinne asiaa. Jenkkiä kuuluu ajavan. Katsotaan miten on tilanne meikäläisen auringon nousun aikoihin, jos vaikka EU olisi vuorossa ja kelipiikkin sopivasti. En edes tiedä onko miten tätä bandia ajaneet, joko isot pojat ovat saaneet. Ettei vaan mene nokkimisjärjestys sekaisin :)  . Siis tarkoitin että aivan turhaa meikäläiseltä ajan haaskausta on meikäläisen edes yrittää, jos isot pojat ei ole edes vielä saaneet.

OH2J telnet dx-cluster
sh/sun oh5tq
Location                                        dd/mm/yyyy       Rise        Set      Azim   Elev
OH5TQ  Kouvola, Jaala                 04/02/2015      06:27Z   14:29Z   94.5  -16.3


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi

Ei kommentteja: