Oma blogiluettelo

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Missä ja miten kannattaa kutsua pileupissa- mielestäni!




Missä ja miten kannattaa kutsua pileupissa - mielestäni!

Kilometripylväänä oleminen

Se yksinkertaisin tapa jonka kaikki osaa. Olla kuin kilometripylväs samassa paikassa, siis taajuudella ja yrittää pysyä vain pileuppi aseman kuuntelu ajoissa kiinni, siis kutsua silloin kun pileluppi asema kuuntelee. Ja toivoa aktiivisesti lottovoittoa, se varmasti tulee jos vain aikaa ja pärettä riittää kutsumiseen. Tässäkään mallissa ei jatkuva päätön kutsuminen auta mitää, jos ei kuuntelu ja kutsuminen ja ole pileuppiaseman kanssa sopivasti sekunnilleen ristissä.

Pileuppiaseman operaattorin seuraaminen

Tämä on vähän haastavampi tehtävä. Pitää toisella vfolla etsiä mistä pileuppiasema ottaa vasta-asemia ja millä tyylillä. Ottaako aina samasta paikasta, kulkeeko edellisen yhteyden jälkeen aina heti ylös- vain alaspäin. Silloin kannattaa mennä seuraavalle arvoidulle taajuudella jo valmiiksi kutsumaan. Helppo sanoa, mutta siihenkin saattaa tuhrautua aikaa. Bandista riippuen vasta-aseman löytäminen saattaa olla haastavaa, joskus joku laittaa jopa dx-clusterille tarkan upin. Joka tietysti kannattaa noteerata, mutta siihen en paljoa painoa laittaisi, siinä olet hyvässä seurassa muiden kanssa, et varmaan ole yksin.

K1N operaattorit

Onneksi siellä ainakin cw:llä näyttää olevan operaattoreita joilla homma hanskassa. Kutsut luetaan nopeasti, joten pitkien kutsujen tai niiden tahkoamiseen ei ole tarvetta. Se jopa sujuvaa operointia hidastaa, pitkät kutsut. 

Jos vieressä on asema joka antaa vain yhden kerran oman kutsunsa ja sinä tahkoat sitä omaasi viisi kertaa. Nopea operaattori ottaa sen viereisen aseman ja sinä et kelpaa, vain sen takia että toistit liian monta kertaa omaa kutsuasi. Nopea operaattori piti siinä ajassa tämän sujuvan operaattorin  kanssa yhteyden kun sitä vasta päätit oman kutsumisesi. Olit menettänyt sen mahdolisuuden vain liian pitkällä kutsulla.

Tämä on hyvin tyypillistä kilpailuyhteyksissä, hitaat jää jalkoihin vain sen vuoksi että nopeita vasta-asemia on tarjolla. Kyllä K1N myös tavoitellaan suurta yhteysmäärää, joten se on verrattavissa kilpailuasemaan, operaattorien osaamisessa ja käyttytymisessä.


73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi


 

Ei kommentteja: