Oma blogiluettelo

maanantai 11. maaliskuuta 2013

TX5K HF antennit oli vertikaalia- kommentti

 
Auringon nousua Verlassa
 
 
Anonyymi on lisännyt kommentin tekstiisi "TX5K HF antennit oli vertikaalia":

Kannatan nimettömiä kommentteja, tyyliin EU0DX. Niissä sanotaan asiat juuri niinkuin ne on!

Haukutte väärää puuta (telinettä/riukua), heikoista signaaleista puheenollen. Kyse on auroravyöhykkeen sattumisesta Clippentonin suuntaan. Ei kai tullut yllätyksenä, eihän. Juuri ennen pedition alkua oli "mukavasti" auroraa. Kelit toipuivat hitaasti loppua kohden. Sen takia esim 160 kusot pidettiin vasta viimeisenä aamuna. Sama kympin kanssa. Hienosti muuten ymmärsivät olla oikeaan aikaan kympillä!


Dokumentissä oli piirretty SSB ja CW-leirit riutan eteläpuolelle. SSB vielä paljon kauemmas pohjoisenpuoleisesta rantaviivasta. Nythän on niin, että vertikaali tarvitsee maatason (suolaisen veden) apua toimiakseen. Mutta hups vaan, suolainen vesi onkin väärällä puolella ja SSB antennit ovat vielä "keskellä" kuivaa maata. Selvennykseksi kerrottakoon: pääsuunnan eli pohjois-itä sunnan, eli laguunin suunnan vesi ei ole suolaista. ( huono asia )Eli luulenpa, tässä olevn syyn SBB ja CW signaalien eroille, ainakin suurimmaksi osaksi.
Suurin osa operaattoreista oli saksalaista huippulaatua. Jokunen muu tohelo mahtui mukaan, mutta siihen ei homma kaatunut.

Terweisin, Absoluuti(nen) Totuus

DX-clusterin vihje
24940.0 H44G 11-Mar-2013 0657Z QRZ UP now_5UP <JE1HPM>
EU vastaanotolla pääsin läpi.
 
73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/
oh5tq@sral.fi
skype on
 

 
   


 
 
 
 



 
 
 
 
 
 

 
 



Ei kommentteja: