Oma blogiluettelo

tiistai 5. maaliskuuta 2013

Clippertonin TX5K tapahtumia 4-5.3.2013

Pumpulilunta oksilla
 
Ei tämä piraatti ollut, antoi vain harvakseen kutsuaa ja kuumat dx-workkijat antoivat hänelle kutsuksi TX5K, tapa työskennellä pileupissa oli yllätävän saman kaltainen kuin aidolla TX5K

 

Tätä kirjattu moneenlokiin TX5K, vihjeitä tuli usean tunnin ajan, ja taajuudella kerrottiin että asema tulee väärästä suunnasta. Korjaavia vihjeitä ei huomioitu, vaan uutta väärää vihettä monistettiin, heti oman yhteyden jälkeen ja kiitettiin yhteydestä.

DX de UA9YJO: 14195.0 7T50ARA Not TX5K Big signal inAsia. 1245Z


Tätäkin voi tapahtua
 
21033.0 TX5K 4-Mar-2013 1608Z only UA up 3 <DL7AOJ>
21033.0 TX5K 4-Mar-2013 1621Z was UA now OH next? <EU0DX>
Vaikka ei tuo 15m cw ollut listalla ekana, koska ssb oli kotona.Pitihän sen kuitenkin yrittää kun punaista mattoa levittivät Clippertonilla OH:lle. Kello 1620 utc lokissa, eikä muita kiinnostavia bandeja silloin ollut tarjolla, joihin asemani suorituskyky olisi riittänyt.
 
12m cw:llä
 
24901.0 TX5K 4-Mar-2013 1617Z clipperton is not france <9A5V>
Näihin aikoihin minunkin vuoronumeri veti tällä bandilla cw:llä kiinni, asema tuli mittaria hyvin nostaen 1646 utc. Keli välillä tippui, muutaman tunnin päästä ssb asema tuli hyvin 24975 luettavissa, kutsujia OHsta oli runsaasti ja varmaan läpimenneitä.
 
30m cw:llä
 
Tätä tiistaina aamulla kuuntelin ja kutsuin, ei onnistanut signaali alkoi jo pudota, eikä s-mittarissa mitään näyttöä. Nyt vain taajuutta päivystämään, että signaali taas nousisi ja tulisi dipolisarjalaisen vuoro. Nyt aamupuurolle xyl on herännyt, ja hän ilmoittautui cw fanikerhoon jäseksi, silloin ei kuulu huutoa yläkerrasta. Tai pitäisiköhän laittaa kutsuminen puhemuistiin  ja ajaa yöllä sieltä. Kyllä minä muutenkin olen enemmän cw ystävä, asemani on suorituskykyisempi cw:llä, ssb tulee useammin isonpannun asemia vastaan. Siis vuoronumeroni ssb selvästi isompi kuin cw:llä.
10103.0 TX5K 5-Mar-2013 0448Z EU only <K0TF>
 
Clippertonin TX5K perustiedot
 
Täältä löytyy olennainen tieto TX5K peditiosta. Listaa läpi menneistä kutsuista minuutin viiveellä, sekä tietysti koko logi omista yhteyksistä.

http://www.dxa2.org/ 

To ALL de IK1MNJ: people does not know that the dx expeditions always work in split ? many hams always call simplex ? why ? be careful
 
Tiistaina aamulla kuuntelin 7180 kyllä ne jenkitkin osaa pileuppi taajuudella huutaa, selvästi vähemmän bandipoliisia on ohjaamassa asemaa kaidalle tielle. Meillä EUssa on tehtävään valjastettu selvästi useampia asemia. Näyttää USA kongeressin säästöleikkuri purrut nopeasti julkisiin menoihin. Suuresti myös epäilen että se johtuu EU tukiaisista jota on haettu ja saatu jokaiseen EU maahan. Joten pitäähän sitä meiltäkin löytyä näyttöä toimenpiteistä, projektin päätösraporttiin kun on kirjattava  mihin eurot on käytetty.
Kuten olette huomanneet, olen TX5K kanssa ollut aktiivinen, yksi qso lähtö tilanteessa ja siitä kortti, se on 15m ssb. Uusien bandien cw kiinnostaa ensijaisesti, jos jonkun bandin ssb tulee helposti lokiin kyllä mahtuu. Mutta jos jollain uudella bandilla on cw tarjolla, siellä kutsumassa viihdyn hyvin.

Mika OH6NVC kirjoittaa
Hyvällä tuurilla sain sunnuntaina 15mb cw:llä tuon lokiin.
Yritin alkuun seurailla operaattorin taktiikkaa,mutta heti alkuun selvisi
että kaveri otti asemia koko ajan pahimmasta pileupista eli qsx up 1.
Taajuuskaistan reunoilta ei mennyt yksikään asema läpi. Ainakaan sinä aikana
kun olin jaksoilla. Satuin antamaan kutsuni oikeaan aikaan ja kuus yli kuus
puri ihan hyvin. Kolme tuntia siihen meni.

73 Mika oh6nvc

 

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/
oh5tq@sral.fi
http://tupala.mine.nu/oh5tq/


 



 
 

 



 

 

 



 

 
 
 


 
 
 





Ei kommentteja: