Oma blogiluettelo

torstai 28. maaliskuuta 2013

Kutsu Kalakukko-​kilpailuun ma 1.4.2013 (2. pääsiäispä​ivä)


Hyvä OM/YL!

Kutsumme Sinut mukaan pitämään hauskaa tai kilpailemaan vakavasti Kalakukko 2013-kilpailuun. Perinteisen tavan mukaan järjestämme sen tänäkin vuonna toisena pääsiäispäivänä, maanantaina 1.4.2013. Vaikka kyseessä on aprillipäivä, on Kalakukko kaukana aprillista! Päinvastoin, viikonlopun WPX SSB-kilpailun jälkeen laitteet ovat edelleen kuumat mutta bandit häiriöttömät!

Kalakukko on vuodesta toiseen jatkunut suosituimpana kotimaan kilpailuna. Kaksi vuotta sitten pidetyssä SM-Kalakukossa oli 216 osallistujaa!

Miksi Kalakukko on suosituin?

1) Meillä ei ole lokipakkoa. Tule, pidä hauskaa ja worki itsellesi sopiva määrä yhteyksiä. Jos et halua lähettää lokia, se on ihan OK! Emme tee lähettämättömien lokien mustaa listaa ja mikä tärkeintä - vasta-asemia ei rangaista pistemenetyksillä siitä, ettet lähetä lokia!

2) Meille kelpaa paperiloki, sähköposti ym. Jos kuitenkin haluat lähettää lokin, voit lähettää paperilokin tai sähköisen lokin, vaikkapa vain sähköpostilla listan pitämistäsi yhteyksistä ja sanomanvaihdosta. Totta kai olemme mielissämme, jos laitat ADIF- tai Cabrillo-lokin, se helpottaa yhteyksien tarkistamista!

3) Kalakukosta löydät aina itsellesi sopivan luokan! Tiedämme, kuinka epäreilua on kilpailla luokassa, jossa toisilla on ylivoimaiset laitteet ja antennit. Eihän Volkkarillakaan pärjää Kimin Lotukselle. Kalakukon säännöistä löydät itsellesi luokan, jossa voit kilpailla sellaisten asemien kanssa, joilla on samantasoinen asema tai kokemus kuin sinulla. Nyt voit Volkkarilla kilpailla muita Volkkareita vastaan! Eikä tässä vielä kaikki - voit osallistua useampaan luokkaan joiden ehdot täytät! Muista myös single band-luokat 80 m ja 40 m!

4) Kalakukon tulokset ovat läpinäkyvät! Kilpailun tulosten laskemisen jälkeen julkaisemme kaikkien kilpailuun osallistuneiden (paitsi check-lokit) lokit nettisivullamme. Voit tarkistaa itseltäsi ja muilta, missä menetettiin pisteitä, mitä kertoimia workittiin ja miksi muut workkivat huonommin kuin sinä! Sinulla om myös viikko tämän jälkeen aikaa reklamoida, jos tunnet että tuloksesi on laskettu väärin!

5) Kalakukon tulokset tulevat nopeasti! Olemme vakavasti sitä mieltä, että tuloksien laskemiseen menee täsmälleen sama aika, tekee sen sitten kilpailua seuraavan viikon aikana tai ensi syyskuussa. Siksi teemme sen niin pian kuin mahdollista! Kaksi vuotta sitten tulokset valmistuivat viisi päivää lokien dead-linen jälkeen. Samaa lupaamme nytkin ja Kalakukon palkinnot jaetaan jo 20.4. SRAL ry:n Kevätkokouksessa Riihimäellä.

Kilpailun säännöt löydät maaliskuun Radioamatööri-lehdestä tai seuraavasta linkistä:
http://www.sral.fi/kilpailut/saannot/kalakukko_2013.pdf

Kalakukon lyhyt oppimäärä:


SSB: Maanantai, 1.4.2013, 07000859 UTC (10.0011.59 Suomen aikaa)
CW: Maanantai, 1.4.2013, 10001159 UTC (13.0014.59 Suomen aikaa)
RTTY: Maanantai, 1.4.2013, 13001359 UTC (16.0016.59 Suomen aikaa


Sanoma: 59(9) 001 UU eli raportti, juokseva numero alkaen 001:sta ja maakuntasi
Täydellinen yhteys 10 pistettä. Jokaisesta kertoimesta (maakunta) kummallakin bandilla 40 pistettä!
Jos lähetät lokisi, lähetä se viikon kuluessa eli viimeistään 8.4.2013.
Pohjois.Karjalan Radiokerho ry:n, OH7AB; puolesta

Jari, OH2BU


Tämä kutsu Kalakukossa 2013 kisailemaan tuli sähköpostiini - hyvä muistutus.

73, Pertti OH5TQ
oh5tq@sral.fi
http://tupala.mine.nu/oh5tq/










 

Ei kommentteja: