Oma blogiluettelo

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Peditiot ja niiden laitteet - Bandilla tapahtuu




Jussi OH5C pyysi että julkaisen myös hänen näkemyksen viimeaikaisista peditiosta ja niiden käyttämistä kalustoista. Julkaisen myös muita minulle tulleita viestejä jos niille vain annetaan suostumus, joko nimella tai ilman.

Kuinka on mahdollista että peditiolla N8S ( Swains Is v. 2007 ) oli erittäin hyvä kuuluvuus tänne OH-maahan ja asemat sai sen vorkittua windomilla ja 100W.lla 20m ja 17m fonella. Asiaan on hyvin yksinkertainen selitys. Ei ollut aseman pääantenneina Spiderit tai gp.t rannalla. En ymmärrä lainkaan asiaa miksi jotkut asialle vannoutuneet haluavat väittää ja todistaa että jonnekin rannalle asennettu kiinteä keppiryhmä peittoaisi jotenkin vanhan kunnon alkuperäisen alumiinisen 3banderi beamin. Mikä hitto sen estää ettei vanha ja kunnoliseksi havaittu nopeasti kasattava sekä suunnattava beami nykyään kelpaa dx peditioille, vaan pitä yrittää epätoivoiseti joilla experimentaali hässäköillä ja pahemmassa tapauksessa matalalle laitetuilla jopa väärin kasaatuilla spider tai hex hässäkällä vorkkia. Radioiksi otetaan surkeaääniset ja ryömivät Elecraft K3 ja K2.t kaiken kukkuraksi ...no pääasia kun isot tykit nämä peditiot saa vorkittua..ei tavallisista 100W asemista olekaan väliä. Huonosti kuuluvista, huonoilla antenneilla varustetuista joka kerran heikoilla keleillä selitetyistä asemista mieleeni tulee heti.

VP8ORK
http://www.vp8o.com/
VP6DX
http://ducie2008.dl1mgb.com/equipment/index.php
TX5K
http://www.cordell.org/CI/index.html


Tässä taas asema joka kuului ja kuultiin OH.ssa mukavasti lähes syvimmän pilkkuminimin aikaan ja tuli mm. lokiini kahdella bandilla 17m ja 20m fonella windomilla ja 100w.lla
http://www.yt1ad.info/n8s/index.html

Jussi OH5C




Bandillakin tapahtuu

H44G DXCC: 68 ITU: 51 CQ: 28 LL: 9 24 S 160 0 E (H4, Solomon-Islands-H4)

3505.0 H44G 11-Mar-2013 1600Z <RN3ZEU>

Tämä 80m cw tuli luettavasti dipoliin, kutsujia oli OHstakin isoja poikia, joten olin vain kuuntelulla. Asema tuli jo hyvin puolituntia ennen paikalista auringonlaskua. Vahoinko ettei ole H44 puutteita kuin tuo 80m, tältä porukalta

niitä olisi hyvällä signaallilla, hyvin EU suuntaan tarjolla.

24891.6 H44G 12-Mar-2013 0406Z UP-1,28 <RK3BL>

Tämä 12m vihje yllätti että itse asema kuului jo varhaisella aamulla. Joten nyt linukka tulille ja kutsumaan JA asemien sekaan . Aivan varmasti, jos käyttätyminen on samaa mallia, niin EUta täällä workitaan pitkin aamua.

Tulihan sen puuttuva mode tällekin bandille.
http://www.dl7df.com/h4/index.php#equipment


 
Päivitin tänne uudet luvut OH-Maratoni taulukoon luvut, kotisuvut vähän laahaa perässä. Ja nuo meikäläisen Soneran vanhat sivut pitää poistaa kokonaan, pitää hakea soneran tikku, pariksi viikoksi koekäyttöön että pääseen sivuille :)

http://www.ohdxf.fi/dxa--taulukot
73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/
http://tupala.mine.nu/oh5tq/
oh5tq@sral.fiskype on





 
 

 

 





 
 
 
 







skype on



 



 



 

Ei kommentteja: