Oma blogiluettelo

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Clipperton TX5K QRT at 0000 UTC, 10-March-2013



Ehkä olen lukenut ja katsellut kuvia huolimattomasti, mutta HF- antenneista on hyvin vähän kuvia. Ja nekin nelikoita pituudesta päätelleen 160 tai 80 m bandeille. Mihin on ne pyykinkuivaustelineet pystytetty, vai millä antenneillä siellä todella workittiin?
http://ky6r.com/

 Jos saarelle rahdataan tonnikaupalaa tavaraa, on mielestäni hätävarjelun liiottelua, pihistää kunnon antennien muutamista kiloista ja tyytyä pyykinkuivaustelineisiin.

Me täällä pohjolan perukoilla saamme siitä kärsiä. Ja kärsijänä ovat ne dx-uraa aloitavat tai muuten perusaseman omistajat joilla ei ehkä ole linukkaa tai tehokasta suunta-anetnnia. Suunnatuilla kutsuilla vähän yritettiin paikata tilanetta. Yhden yhteyden pidin 100w teholla, juuri siihen OH:lle suunnattuun kutsuun, kaikki muut noin KW ulostuloteholla.  Ja muutama elementtisellä monobanderilla.
http://tupala.mine.nu/oh5tq/

Samaan aikaa Pacifikista olleilla asemilla oli 20m bandilla, paljon voimakkaampi signaali, ja kuuluivat useita tunteja täällä. SSB hennosta signaalista en edes viitsi enää edes mainita, lopussa äänet vaikutti kireiltä, korkeita tuli lisää, jotain korjausta siihen varmasti yritettiin saada.

Hieno määrä yhteyksiä syntyi ja operaattorit osasi tehtävänsä, siitä kiitos.

Minä olen tyytyväinen omaan suoritukseen, 30m jäi puutokseen asia joka olis pitänyt onnistua. 80 tai 160m en edes haaveillutkaan.

Jotain vain jäi hampaankoloon.

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/
oh5tq@sral.f
http://tupala.mine.nu/oh5tq/
skype on


 





 

Ei kommentteja: