Oma blogiluettelo

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Clipperton TX5K ja rautalankamalli n:o1

DXA-2 is Now Live!

If You Have Questions About Your "Q" in DXA . . .

http://ky6r.com/author/ky6r/


Date            Hour SFI   A   K Exp.K   R     SA   GMF Aurora Logger

3-Mar-2013 04    111   30  3    2         90   eru   qui   no      <DK0WCY>

2-Mar-2013 23    113   42   5    5        88    qui  act   no      <DK0WCY>

A-indeksit laskussa, mutta aamun 40m keleistä sen vaikutukset huomaa, että ei olla edes "normaalissa" tilassa

7185.0 TX5K 3-Mar-2013 0325Z decent copy but heavy qrm fr<KI4LXH>
7184.6 HA30S huutaa kilpailukutsua, juuri ja juuri kuulen 7185 että siellä se on, tosin ei noilla signaali voimakkuuksilla ole mitään asiaa täällä





Näyttää että W3LPL cw-skimmeri on off asennossa, ehkä johtuen myös aseman osallistumisesta ARRL ssb kisaan.

185.0 TX5K 3-Mar-2013 0559Z QSX 7195 Nice signal <EA5KY>

Nyt tulee jo luettavasti, mutta sekaan ei vielä kannata edes yrittää. OH2ZZ taisi saada yhteyden, ainakin sitä hierottiin. Viereisien taajuuksien kisa-asemat tulevat s-mittari nostaen, ei TX5K.


Toisaalta täältä pohjoisen EU näkökulmasta ajatellen, workkikoon vaan jenkkiä, ja eteläistä EUta mahdollisemman paljon, kun tänne ei keliä ole. Ne asemat on kaikki pois kutsujien joukosta, sitten kun tänne on keliä tänne.


Jos minä olisin saanut päättää millä bandeilla TX5K aloitetaan, niin ARRL ssb kisanaikana en tunkisi TX5K signaalia kisabandeille, etenkään ssb modelle. Warcci bandit ja kisabandien cw kaistat olisi sopivia, turhat yhteentörmäykset ja toistot, sekä turhautumisilta olisi vältytty puolin ja toisin.

En tiedä onko asiaa edes pohdittu TX5K käsikirjaa kootessa, että kyseessä ARRL SSB kisan viikonloppu.

Vaikka saksalainen täsmällisyys sieltä projektin suunnittelussa paistaa.

Se mitä infoa workkittavista bandeista on saarella ohjeistettu, operaattoreille tietysti tiedä. Minä vaan täällä seuraan dx-clusterin infoja.


The primary goal for the radio operations is to log a valid contact with as many different amateur radio operators as possible. To that end, we have assembled as world-class system of 11 radio stations and a world-class team of radio operators.

Another goal is to extend technology and techniques for radio operations on remote sites. To that end, we have implemented a quasi-real-time system called DXA, which enables uploading the radio log data through a satellite link and display on any web browser within 1 minute. This system will provide an exciting and rewarding experience for the DXer, as well as reduce the number of duplicate contacts and eliminate false logging by pirate stations.

http://www.cordell.org/CI/CI_Documents/TX5K_Handbook.pdf

Näyttää että W3LPL cw-skimmeri on off asennossa, ehkä johtuen myös aseman osallitumisesta ARRL ssb kisaan.

Blogini otsikossa
Olen ihan tavallinen yksiputkisen linukan omistaja joka yrittää taivuttaa rautalangasta yksinkertaista mallia, joilla hf dx-workkijat saisivat ehkä uusia näkökulmia dx-clusterin vihjeiden hyväksikäyttöön omassa työskentelyssä.

HF DX-workkijan rautalanka malli n:o 1

Jos dx-clusterin antaman vihjeen asemaa et itse kuule.

Kuuntele upista, ketä siellä kutsuu, jos ei kuulu ketään. Tilanne on toivoton sinun kannalta, huomaa vain sillä hetkellä.

Jos pileupista kuuluu kutsuvia asemia, todennäköisesti he ainakin kuulevat vihjattua asemaa, päättele siitä maantieteellinen alue jossa pileup asema edes pihisee. Tai jos vielä kuulet aseman joka pitää yhteyden, olet vahvoilla maantieteellisen alueen kanssa. Jos alat kuulla pileuppi asemaa, kuuntele mihin maantielliseen alueeseen, yhteydet keskittyvät, sekä mahdollinen siirtymän suunta.

Seuraamalla aluetta josta yhteyksiä pidetään, voit päätellä kelloajan, bandin keskimääräisen käyttäytymisen, nouseeko keli sinulle . Yleensä keli siirtyy maantieteellisesti,  periaatteessa auringon mukana. Kelipiikkiä löytyy yleensä auringon laskun ja nousun aikoina, reilusti sen molemmin puolin, myös vasta-aseman päässä.

Täällä minulla on tilanne usein se että jos keli nousee idästä, Jos UA3 tai Manu OH7UE workkii ja kuulee asemaa, on minulla mahdollisuuksia periaateessa. Jos keli taas nousee etelästä, esimerkiksi saksalaiset tai SP workkii, usein kelin nousu usein pysähtyy OH1tai 2, ja se harmittaa. Minulle UA3 ja saksalaiset ovat merkkiä siitä, nyt pitää olla hereillä. Kysymys on usein vain muutamista minuuteista, milloin asema on luettavissa, silloin on punainen matto oltava valmiina, linukka lämmin antenni tarkalleen oikessa suunnassa, valmiina kutsumaan.

Auringon lasku- ja nousu ajat saat dx-clusterilta OH2J käskyllä sh/sun (vasta-asema dxcc-prefiksi) TX5K tapauksessa fo/c. Oman ajat, sh/kutsusi. Jos olet rekisteröitynyt clusterille lokaattorisi antaen saat tarkan ajan, jolla ei tässä tapauksesa ole merkitysta, vanhat OH-piirit riittää tarkkuudeksi hyvin.


73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/
oh5tq@sral.fi
http://tupala.mine.nu/oh5tq/
skype on







 


 

Ei kommentteja: