Oma blogiluettelo

maanantai 11. maaliskuuta 2013

TX5K HF antennit oli vertikaalia

Paikallisia Rieumukaaria
 
 
TX5K pyykinkuivaustelineet = antennit, sai Anonyymin kommentoimaan kirjoitustani, ja kertomaan omista kokemuksista kyseisellä antennilla. Sain Anomyyniltä luva julkaista otteita hänen viestistään - Kiitos!


TX5K käsikirjassa mainitaan selvästi.
Antennas
The HF radios will use exclusively vertical antennas located on the beach.


A
Näyttäisi siis siltä, että pyykkiä ei ole kuivattu, vaan kukkakeppejä on pystytetty.
Tästä päästäänkin sopivasti antenniasiaan, ihan vaan blogin ulkopuolelta. Mistä johtuu, että näitä pyykinkuivatustelineitä (spiderbeameja) niin sydämellisen kovasti haukutaan? Onko kyse siitä, että näitä ei ole osattu rakentaa, vai eikö antennia ole saatu tarpeeksi ylös, toimittaakseen kunnolla?
Tässä kohtaa kerrottakoon, että ajan kusoja n. 15m:ssä olevalla spiderillä ja tarvittaessa linukasta lisää lämpöä. Myönnetään, etten tiedä parammastakaan, mutta onko käyttämäni antenni jotenkin kokonaisvaltaisesti kelvoton kapistus? Sillä on nyt kuitenkin workittu TX5K, (20m cw, 15m ssb ja cw) ZL9HR, PT0S, VP6T ja jopa VK0TH. Ihan pelkästä keinokuormastakaan ei siis ole kyse, mutta onko antennin suunnittelussa menty siis jotenkin täysin metsään ja onko gain-lupaukset kaikki vaan manospuhetta?

Ja minä vedin suoran johtopäätöksen kun sponsori listalla Spiderman, että antennitkin on sieltä.
 
A
Luulen, että vertikaalien elementinkannatustelineenä on käytetty noita spiderbeamin myymiä "lasikuitupaaluja".
http://spiderbeam.com/index.php?cat=c2_Fiberglass%20Poles.html


Muutamissa peditio kuvissa on kyseinen antenni  ollut rantahiekalla muutamassa metrissä ja kasaamisessakin mainittiin olleen ongelmia. Syntyy täällä päässä tuo kehno mielikuva kyseisestä antennista, jos vielä ajetaan ilman pikkulinukkaa.
DX-clusterista kopsattujia annoja, OH1MRR oli tehnyt vähän selvitystyötä, oudoista kutsuista ja niiden taakse piiloutuvista, oikeista kutsuista. Jos ei ole kanttia sanoa sitä omalla kutsulla, turha piiloutua tekaistujen kutsujen taakse. Bandipoliisin voisi lomauttaa , mutta IP poliisin työ, ei tuo lisää QRM taajuuksille. Kannatan !

OH1MRR eu0dx came from oh0x 80.239.243.93 1405 10 Mar OH1MRR H33G came from IK5PWJ-6 84.194.49.238 0932 10 Mar

73, Pertti OH5TQ
http://perttioh5tq.blogspot.fi/

 http://tupala.mine.nu/oh5tq/
 oh5tq@sral.fi




 








 

 
 

 
 
 

 
 
 
 





Ei kommentteja: