Oma blogiluettelo

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Yö keliä on navan yli - pitää vain olla kuuntelulla

                                 Lammin sillalta etelään Lintukymeä, VT  46 Kouvola - Heinola

Markun OH8OR  raportti pohjoisemman qth näkökulmasta T32C kulumiseen ja muistutus meille yökeleistä navan yli, olen täällä etelässäkin näissä iloissa mukana, siitä vaan on aikaa, ehkä edellinen pilkkumaximi.

Jos joku OH tai muu pohjoinen asema pääsee läpi ensi jenkkilän muurista, herää vasta-asemassa ehkä halu kuunnella muitakin tämän suunnan asemia, poikkeukselliseen aikaan.

Markku kirjoittaa sunnuntaina

Eilen illalla olivat mielenkiintoiset kelit. Tulin illalla myöhään mökiltä ja kuuntelin sen jalkeen bandeja. 17 m:llä oli vähän ennen klo 23 Suomen aikaa T32C äänessä jaksolla 18072 ja hetken kuluttua tuli 3D2R ääneen jaksolle 18077. Molemmat oli helppo workkia. Sitten ajttelin kuunnelle hetken 12 metriä ja siellähän oli T32 C äänessä jaksolla 24905 ja workki jenkkejä. Tuli mittarin mukaan S3-S7 voimakkuudella, mutta jenkkimuuri oli niin vahva, että ei päässyt läpi. Eurooppa ei sitä juuri kuullut. Kutsumassa oli pari muuta OH:ta ja yksi UA1, mutta kukaan ei päässyt läpi sinä aikana, kun kuuntelin. Keli oli siinä mielessä ihmeellinen, että signaali putosi pari kertaa muutamassa sekunnissa kuulumattomiin, mutta nousi muutaman minuutin jälkeen taas S5 luokkaan. Joten kannattaa kuullostella myös iltasella, sillä vertikaaliryhmät siellä meren rannassa tuntuvat vetävän hyvin.

Nyt tätä kirjoitettaessa sunnuntaiaamuna tuntuu kontesti sotkevan yrittämistä, kun T32C on kontestissa ja workkii samalta jaksolta. Eipä sinne viitsi mennä sekaan. Ovathan ne siellä vielä lähes kuukauden. 

de Markku, OH8OR 

Jussin talkki  OH2J dx-clusterilla, 20m ssb:ltä
OH5TQ de OH5C: tänään tuli 100w vuoro 3d2 hi


Täälläkin ovat aloittaneet hirvien jahtaamisen, aamulla kuului kiväärin laukaus sellaisesta suunnasta, hirvi taisi päästä hengestä. Siirsivät jahdin aloitusta viikolla, että ilmat vähän kylmenisi ja ruho nopeammin viilenisi. Ja niin näyttää tapahtuneen, aamulla oli nollassa lämpötila. Ei taida heillä olla koneellisesti jäähdytettyjä käsittelytiloja. Jos sitä saaliiksi saatua hirvenlihaa  ei myydä, taitaa EU antaa vähän väljemmät rajat käsittelylle ja mahdolliselle tarkastukselle.

En tosin tiedä nykyisiä vaatimuksia, ainakin ennen piti eläinlääkärin todistus olla siitä ruhosta että uskalsi ottaa hirvenlihaa myyntiin. Viimeksi olen hirvenlihaa nähnyt vähittäismyynnissä Kouvolan kauppahallissa, muistaakseni Hasulla, nykyistä tilannetta en tiedä.

Järven pinta edelleen nousussa, samoin pohjavedet koska lähdekaivo on alkanut vuotaa yli, on taas palattu normaaliin tilaan.

    73,Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: