Oma blogiluettelo

perjantai 7. lokakuuta 2011

Odotettavissa HF:llä hyvät kelit viikonloppuna


Hei SAC SSB workkijat, muistathan kysyä onko taajuus vapaa, ennenkuin aloitat Contesti huudon, kuuntele mahdolliset vastaukset herkällä korvalla. Saatat olla dx-pedition taajuudella tai lähellä sitä ja sinut kyllä kuullaan ja noteerataan.

Usein siirtymiskehoituksia noudattamatta jättäminen seuraa  dx-vihje, jossa sama asia toistetaan, kutsusi mainiten. Jos mitään ei tapahdu, tämä toistuu useita kertoja, sen lisäksi saat taajuudella samat ohjeet bandipoliisien toimesta. Olet päässyt suuren negatiivisen huomion kohteeksi.

Nyt on meneillään isot T32C Itäinen Kiribati ja YJ0 Vanuatu peditiot joilla asemia samanaikaisesti useammalla kilpailu bandilla. Ja muistathan WARC bandeilla ei kisoja ole. Ja meitä on joukko tyypillisiä dx-workkijoita, joilla ainoa mahdollisuus workkia peditoita juuri viikonloppuisin.


Annetaan kaikkien kukkien kukkia jos  kilpailukansan ja muiden workkijoiden turhat yhteentörmäykset voidaan välttää kohteliaalla bandi käyttäytymisellä, se on kaikkien etu.



SAC 2011 SSB osa tulevana viikonloppuna.
3.Ajankohta
CW: Syyskuun kolmas täysi viikonloppu joka vuosi.
SSB: Lokakuun toinen täysi viikonloppu joka vuosi.
Kilpailu alkaa klo 12.00.00 UTC lauantaina ja päättyy 11.59.59 UTC sunnuntaina.
5. Taajuusalueet
3.5, 7, 14, 21 ja 28 MHz:n taajuusalueita saa käyttää IARUn HF Band Planin mukaisesti. 3.5 MHz:n taajuusalueella IARU Region 1:n alueella olevien asemien ei tule lähettää CW:llä 3510kHz:n alapuolella tai SSB:llä 3790 kHz:n yläpuolella.



Täältä valmiit keli ennusteet tulevaan SAC SSB osaan, valitset oman qth ja dx-kohteen

SAC maaottelun tuloksen kehittymistä voit seurata lauantaista klo 15.00 (SA) lähtien.


Perjantaina oli jo A-indeksi tippunut DK0WCY mukaan 10, torstaina oli vielä 22 ja sen havaitsi hyvin torstaina T32C signaaleissa, jotka SP suunnalla tulee suoraan navan yli.
Toivo elää hyvistä viikonlopun keleistä.

Tulossa Temotu Isl 8 –21.10.2011 kutsulla H40KJ


Iota AF - 068 asemien lokit syyskuu 2011, luulin jo pudonneeni lokista, päivitys oli vain viivellä.
Linkki


    73,Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: