Oma blogiluettelo

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

CQ WW SSB lähestyy ja kisa-asemia näkyy jopa cw vihjeissä

 

25.10.2011 DX de IK1MNJ:    24950.0  PJ2/W1ASB    simplex                        1501Z

Ei mitään havaintoa täällä, ollaan palattu taas tuttuun tilanteeseen, kiitos aktiivisen auroran ja laskevien pilkkujen.

 

25.10.2011 DX de UA3DTS: 14025.0  PJ5/SP6EQZ   TNX new band   up2     1514Z

Tämä taas tuli hyvin, täytyy antaa Puolalaisille tunnustusta, ovat olleet ahkeria workkimaan EU kelien aikana EU asemia, myös 12 ja 10m bandeilla, samaa ei voi sanoa kaikista PJ asemista. Jotenkin tuntuu ettei  Aasia ole saanut, kaipaamaansa huomiota. Ja juuri siitä syystä sinne menee Japanilaisia operaattoria, hoitamaan sen maanosan tarpeita, ja heille sopivina aikoina.

 

Tämä väittämä perustuu vain omiin ehkä puutteellisiin havaintoihin, joita olen tämän 10.10.2010 muutoksen jälkeen havainnut, toisilla on tarjonnassa ollut bandi valikoima hyvin rajattu. Isot kisa-asemat sieltä on harvoin on WARC bandeille saaneet signaalia, ymmärrettävistä syistä.

 

Vihjeisiin on ilmestynyt uusi kutsu  Souht Cookilta E51NNV, tulevaa CQ WWW ssb kisaa ajaa 10m singlenä, toivottavasti ennen ja jälkeen olisi muita bandeja ohjemassa. Siellä on myös E51NOU, joka on muitakin bandeja pitänyt kiitettävästi ohjelmassa. Viimeksi sain uuden bandipongon häneltä 10m cw.

http://dx-world.net/2011/e51nnv-rarotonga/

 

CQWW ssb 2011 workkijat ovat olivat jo taivaissa, hyvien kelien vuoksi. Tietysti vielä ehtii tilanne muuttua, ja kelit nousta entiselle tasolle. Perinteisesti näissä CQ WW kisoissa on liikkeellä isojakin kilpailuasemia, joilla on antenneissä stakkia ja lähdössä ERPiä. Tavallisten asemien lisäksi josta se suuri massa isojen kisa-asemien lokiin tulee.

 

Kaikille löytyy yhteyskavereita reilusti vastaamaan, tai pileuppia workkimaan. Vihjeenä  toisella vuorokaudella isoja asemien pileupit selvästi ohenee ja läpi pääseminen saattaa helpottua, sielläkin paineet kasvaa lukea heikompia signaaleja.

 

 

73,Pertti OH5TQ





Ei kommentteja: