Oma blogiluettelo

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

On sitä elämää muuallakin, kuin Itäisellä Kiribatilla T32C


FR/DJ7RJ on Reunionilla 26.10.2011 saakka

      TX3T on nyt FO Tahitilla, tulossa kutsullaTX7M – Marquesasilta FO/M
ttp://www.tx7m.com/index.php


E51NOU nyt Eteläiseltä Cookilta

Kaksi yllämainituista asemista  on Pacifikilla, nyt on hyvä kuunnella myös navanyli kelien sopimista meille, illalla tai iltayöstä kun jenkkejä workkivat. Pienillä SFI ja pilkkuluvuilla se ei ole ollut mahdollista,  nyt ollaan ihan eri tilanteessa. T32C workkimiset sen todisti,  ja vielä A-indeksi nyt pieni, ei auroraa.

Date              Hour   SFI   A   K Exp.K   R=pilkut     SA    GMF   Aurora   Logger
19-Oct-2011   03     153   5   2     0       165            eru     qui       no       <DK0WCY>


VK9CX nyt


T32C on laajentanut mode valikoimaa, nyt myös FM
 29580.0  T32C        19-Oct-2011 0214Z  simplex fm                    <KC7V>

Uusien antennien rakentelun yhteydessä usein viitataan, uudella antennilla workittuihin kaukaisiin asemiin.  Vertailu antennia ei yleensä ole käytettävissä. Oman kokemuksen perusteella, väitän että niitä uuden antennin bandeja tulee paljon ahkerammin seurattua ja osa hyvistä suorituksista kirjautuu, pelkän oman aktiivisuuden nousun tiliin. Ehkä se uusi antennin on tehokkaampi kuin ne edeltäjät mutta sen osuus, ei vain ole koko totuus.

Niiden uuden antennin bandien kelipiikkien löytäminen kyseiseen suuntaan on paljon tärkeämpää kuin, muutama bd antennissa. HF-workkiminen ei ole kuin sateliitin kautta workkimen joka tiedetään minuutin tarkkuudella etukäteen. Totta kai meillä kaikilla on haluja parantaa oman aseman suorituskykyä, mutta peiliin on välillä hyvä myös katsoa.

Kuuntelu olosuhteiden parantaminen, on isossa osassa workkimista, jos mittari seisoo jatkuvasti S9 ei se dx workkijaa naurata. Tämä on hyvin tavallinen tapaus kaupungissa. Kyllä niitä rutinoita ja löytyy täällä haja-asutus alueella, etupäässä säästä johtuen, ja onneksi ajoittain.

Juuri on satanut muutaman tunnin ja osalla aikaa sade on ollut sähköistä, ja 15m rutinat jotka peittivät T32C cw signaalin täysin, kello on 0400 utc. Pahimmillaan rutina tasaista s7, mutta ajoittain hiljenee, ei mitään pohjat nolla ja T32C pystyy lukemaa. Minuutin parin päästä taas alkaa rutina kuin yksittäisiä sähköisiä sadetippoja. Ja tämä ilmiö on voimakkain ylimmässä antennissa joka 15m mono, ja hiljenee mitä alemmas joulukuusessani tullaan. Kaiken aikaa ja aina vesisade ei tätä aiheuta.



73,Pertti OH5TQ
 

Ei kommentteja: