Oma blogiluettelo

tiistai 11. lokakuuta 2011

T32C Itäiseltä Kiribatilta on tarjolla 26.10.2011 saakka

 

 

 

Hyvää itseluottamusta uhkuva kysymys, milloin minun kannattaa mennä workkimaan T32C. Jos kuulet, kannattaa aina kutsua, ainakin selviää oman aseman suorituskyky. Käytännössä se ei aina niin helppoa ole.

 

Tässä linkki jossa on bandeittain ja tunnit (UTC) milloin täältä on  sinne pidetty yhteyksiä.

 T32C on Itäiseltä Kiribatilla Pacifikissa. Tarjontaa siellä on 26.10.2011 saakka

 

http://www.clublog.org/charts/?c=T32C#r

 

Naputa tähän oma kutsusi, vaikka et vielä oliskaan workkinut T32C, saat linkin eteneminen Finland, josta avautuu  10-160 m bandeittain OH workkimiset tunneittain.

Muista että meillä on, paikalliset  auringon lasku- ja nousu ajat hyvin erilaiset. Kelit ei ole aina samat ja samaan aikaan, vaikka olisi kysymys samasta bandista, joka puolella maatamme.

Myös se että mikä on paras kelipiikki tänne, ei takuuvarmasti tästä selviä, jos asema ei ole silloin äänessä, sillä bandilla, ei täältä voi yhteyksiäkään olla. Kuitenkin tarkempi kuin heidän kelikarttansa Moskovaan, joka on ajassa meitä selvästi edellä jos kelin etenemistä ajatellaan.
http://www.t32c.com/Propagation

Tule telnet dx-clusterille , meitä on monia jotka ovat OH2J.Voit Talk komennoilla keskustella haluamasi aseman kanssa privaatisti, häiritsemättä muita. Komennolla t välilyönti kutsu välilyönti ja tekstiä, tai antaa tietoa kaikille kyseiseen dx-clusteriin kytkeytyneille missä itsekin olet kaikille siihen kytkeytyneille, komennolla a välilyönti ja teksti. Jälkimmäisiä voit lukea myös jälkikäteen komennolla  sh/ann. Monissa dx-clusteri ohjelmissa on myös itselle Talk kommenolla tulleiden näyttö mahdollisuus jälkikäteen, rxclusessa se on Näytä osiossa www-infot, annot ja talkit.

 Auroran aktivoituminen  saattaa vaikuttaa oleellisesti tulevan signaalin suuntaan joka poikkeaa normaalista. Viimeviikon perjantaina, oli 10m yökelien suunta T32C oli selvästi normaalista länteen.

Myös SAC ssb osan lokien kommenteissa oli mainintoja 10m yökelistä jenkkilään.
OG7X Kympin kelit yllätti!  Harvoin sitä on tullu workittua 10:llä Kaliforniaa aamuyöllä

Parjaamani oma  80 m dx-antennini, joka on ylin harus 42m mastossa, toimi eilen hyvin. Noin 30 minuuttia ennen paikallista auringonlasku, pystyin lukemaa T32C erittäin hyvin ja sain yhteyden. Mitä lähemmäksi laskuaika tuli aseman lukeminen alkoi selvästi vaikeutua. Laskun jälkeen kuulin että asema on taajuudella, lukemaan en pystynyt.  Tämä sillä oletuksella että minulla on oikea paikkakunnan auringonlaskuaika.

Uutisia saarelta


    73,Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: