Oma blogiluettelo

lauantai 15. lokakuuta 2011

Pitää kuunnella ja kutsua vasta sitten - oikeasta paikasta

Kuvan yläreunassa näkyvä lanka, ei ole pyykkinaru, vaan 80m dipolin puolikas joka on todella järvenpäällä


Kyllä nyt on tämän maksimin parhaat HF dx-kelit jo DK0WCY lukemista voi päätellä, tai kuuntemalla bandeja. SFI ja Pilkut = R ylhäällä ja A-indeksi alhaalla, siinä suuret ilonaiheet.

Perjantai ehtoona huutelin 12m ssb T32C tuli hyvin, tähän mennessä parhaiten kuin koskaan mitä itse olen kuullut,  ei riittänyt vain  potku. Tuli vähän se tunne että linukka ei ollut mukana, piti vähän väliä vilkuilla ulostulon tehomittariin, ei se kw vain riittänyt. Tosin en saanut kunnon tuntumaan mikä tämän operaattorin tapa noukkia vasta-asemia. Olin selvästi ulkona hommasta, vähän sokkona. Ei edes muista kutsuvista OH asemista ollut hyötyä, kerran kuulin OH9MDV kutsuvan. Toinen vfo oli aktiivisesti liikkeellä. EA asemat tuli hyvin ja oli kuultavissa ja niitä meni harvakseen läpi, ettei siitä voinut saada kunnon käsitystä, tyylistä joka siellä oli käytössä.

Jonkun ajan kuluttua siirtyi  cw samalla bandilla ja OH5R sai sen toisella kutsulla. Joka taas viitasi siihen että ssb oli runsaammin kutsujia, ja vihjeistä joissa toivottiin uudelleen ssb palaamista. En jäänyt siihen cw kuuntelemaan, milloin asema palaisi ssb, joten menin nukkumaan.

Lauantaina ehtoona selvisi, mikä minulla oli pielessä 12m ssb, olin kutsunut vain väärästä kohdasta bandia. Piti kutsua taajuudesta 10 alas, olin kyllä kuunnellut myös alas, mutta en näin alas.Tämä temppu on minulle vuosien varrelta tuttu, en vaan sitä taas muistanut.

Vaikka operaattori sanoo uppia 5-10 ylös, niin kuitenkin siellä pileuppi taajuuden alla on taajuus josta hän myös ottaa, pomppien upin dwn väliä. Eilen oli myös käytössä ilmoitus alas 5 ja kuitenkin otti myös ylhäältä, tämä on eräs tapa hajoitaa pileuppia laajemalla alueelle.
Varsinaista ilmaveiviä, 1856 utc se on merkitty lokiini uutena bandi modena.

VK0KEV tämä Kevinin loki toimi heti yhteyden jälkeen

Postia naapurista

Terve OM! OH5BX ...kouvolasta.. qsl... sinun blogisi on mukavaa luettavaa erityisesti www./ dx-peditoiden osoitteet tuovat paljon lisätietoa. Nyt qso kulkee..... Täällä Nevantiellä olen workkinut ic735:lla ja 80 deltaloopilla tämän syksyn aikana esim: t32c 4:llä bandilla + mm0rai 7mc:llä,fk8,oa1,vp9,vp8,e51,yw,xe,ap,fp,zp,st0,hi3,kp2 etc.100w 80 loopilla eniten cw:llä. Summary...80 loop oikein viritettynä on paljon parempi kuin tuo vanha Mustang 3el beam? (voi olla hapettuneita liitoksiakin)....tämä kommentti tarkoittaa ,että vanhalla 100w:n rigilläkin saa Pacifikin asemia kun on kelejä. 73! OH5BX

  
73,Pertti OH5TQ


Ei kommentteja: