Oma blogiluettelo

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Mount Athos SV2ASP/A huudatti 10m ssb EUta

                                                   Syksyistä aamupäivää Verlassa

Sunnuntaina oli suoraan navanyli kelit selvästi tippuneet TX7M (FO/M ja T32C tulivat himmeesti niillä bandeilla joilla yleensä kuuluivat.

Noin 23-24 astetta pohjoisesta sivussa tulevia asemia se ei paljokaan haitannut  esimerkiksi 5W1 10m cw ja ZK2 15m ssb. Mutta hyvän kelinpiikki tuntui olevan kuitenkin ohi.

5W1SA Samoalta nousi aamupäivällä pihinästä täälläkin 28017,  japanilaiset ja yleensä Aasia oli vahvoilla. Kutsujia oli OHstakin useita, ja EUsta muutama lisää. Taajuudelta ottamien ei meille täältä, antanut edes mahdollisuuksia. Ja se aika joka oli tarjolla, ei riittänyt purkamaan sitä kysyntää. Tuolta linkista löytyy selitys miksi ei uppia ole tarjolla.

SV2ASP/A Mount Athos piti 10m ssb vastaanottoa, kun minä tulin taajuudella, oli signaali taas perinteisen heikko, 28525 oli itse , ja 530 otti. Pitkiä taukoja siinä, otti kait itselle listaa, jota alkoi myöhemmin purkaa, ensin luulin että ottaa suffiksit niistä kutsujista, joka johtaa jatkuvaan kutsumiseen, ei hyvä tapa. Vasta vähän ajan kuluttua selvisi että lista hänellä oli ja siitä ilmoitti kaksi viimeistä kirjainta kutsusta jolle antoi vuoron. Tämä purku tapa oli täällä hankala, koska asema meni välillä lukemattomiin. En todella tiedä olinko edes päässyt listalle, piti vain kuunnella. KW siellä mainittiin ja silloin OH5KW ajoi tyylikkäästi sisään, noita KW oli listalla ainakin toinen, vahinko ettei TQ ole niin yleinen suffiksi ainakaan tuossa listassa, olisi edes päässyt kokeilemaan, pärjääkö muille TQ:lle J

Jussi OH5C kirjoittaa

Sunnuntai aamuna Ranko 4O3A piti pileuppia 10ssb.llä 28475 ja joku kuuli väärin koolin FO3A ja siinähän se meni satojen lokiin Tahitina. Kymmeniä 4O3A not FO3A infoja laitettiin ympäri maapallon, mutta vieläkin joku kovapää HB9 kyselee FO3A  pse QSL


73,Pertti OH5TQ

Ei kommentteja: