Oma blogiluettelo

maanantai 23. toukokuuta 2011

Pilkut taas matalissa lukemissa


Sunnuntai aamun kunniaksi, taas punainen matto on levitetty T2XG taajuudelle 24894.5  muutama kutsuja siinä tännekin kuuluin hyvin, erityisen hyvin VR2XLN, taas UA4 ei ollenkaan. DX-clusterilta näki  vain kiitos rivin. SV ja I asemia siinä muutama kutsui mutta ilman vastausta. Päivällä oli sieltä 12m digimodea tarjolla, ei vaan pystynyt indikoimaan oliko itse  asema kuultavissa, vaikutti että taajuudelta otti, tai kutsujia oli taajuudellakin. Tavalliseen tapaan  digi aseman uppiin siirtyminen kestää, kun kutsut ovat pitkiä ajallisesti. Digi valmiuksia ei täällä ole, joten olen kuulovaihtojen varassa.  Haru T2XG on saarella 24.5.2011 saakka


Maanantaina aamulla olin luonnollisia tarpeita suorittamassa 01.00 utc maissa ja ajattelin käydä katsomassa olisiko  PP0T 30 tai 40m bandeilla, hiljaista oli Juniorin suhteen. Aamulla oli kuitenkin vihjeitä joissa 40m oli ollut tarjolla paria tuntia myöhemmin. En tiedä olisiko keli silloin enää tänne riittänyt, edes kuulemiseen tai läntisen EU yli ajamiseen. Koska siellä auringon nousu on aina vähän myöhässä meihin verraten ja sen mukaan keliä vielä paremmin.


Ja 6m asemat selaa prefiksi listaa, etenkin ne joilla on suunta-antenni.  Kyllä nyt olisi heilläkin helpompaa jos olisi dx-clusterille yhteys, saisivat kaikki nämä tiedot suoraan ruudulle, ilman erillisiä selvittelyjä. Tässä helpoin tie eräälle sellaiselle.

Jos haluat telnet clusterille, saat ohjelman ja jossa on runsaasti vaihtoehtoisia dx-clustereita joihin voin kytkeytyä.  OH-asemia on paljon OH2J:llä.  Talk mode – ja paikallinen clusteri kohtainen viestien vaihto on telnet clusterin etuja. Ei tarvitse koko verkkoa kuormittaa, paikallisilla jutuilla.



Jarin (OH5ZN) organisoima antennikurssi oli toissaviikonloppuna Utissa, käykää katsomassa tunnelmat kuvineen kerhon  OH5AG blogista:



Hyttysen ihan kunnolla liikkeessä, taitaa kaikki hyönteissyöjätkin, linnut jo tulleet. Tosin Harmaasieppoa en  ole vielä havainnut, lintu joka tässä pihapiirissä on viime vuosina sitkeästi rakennustöistä huolimatta pesinyt. Sen verran on tontin, rannan puoli saanut olla rakentamisesta rauhassa.


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut

 

 

Ei kommentteja: