Oma blogiluettelo

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Mitä negatiivistä cw- skimmereissä on, ongelma vain hitaat kisajärjestäjät sääntöineen


Tiistaina Trindade Isl kutsulla  PP0T oli vihjeiden mukaan taajuudella 28475 , joita tuli tasaiseen tahtiin jenkkilästä  ja MUF oli reilusti yli 30 megaa. Täällä ei mitään kuulunut, jopa 28200 NCDXF majakka taajuuskin oli ihan hiljainen antennin suunta oli 230 astetta. Kello oli 16.00 utc, paikalliseen auringonlaskuun noin kaksi ja puoli tuntia.

Kyllä olisi kiva, jos saarelta saataisi säännöllisesti ja tuoretta tietoa, mitä lähipäiviä workkimisessa tapahtumassa, vaikka hyvin tiedän että tulevaisuuden ennustaminen vaikea laji. Mutta tähän meidät on totutettu, ei auta kuin päivystää, silloin kun se on mahdollista.

Tästä tulee mieleen vuosikymmenien takaiset VU2 ja VU4 pediot, silloin dx-clusteri ei häirinnyt dx-workkimista. Ja viikon kohokohta oli perjantaisin saapuva kirje
Englannista DX News Sheet, viimeinen minulla tallessa oleva kirje on päivätty 2nd June 1993. Ehkä siinä maissa pakettiradion runkoverkko tavoitti jo Kymen latvajuoksun  ja paikallinen Elimäen DX-clusrteri OH5RBI oli pystyssä ja vihjeet tavoitti 2m bandilla, vastoin IARU suosituksia meikäläisenkin.


Nyt päivän ainoat signaalit joka 10m bandilla kuului, oli kaupungin toisella laidalla olevat majakat 28228.5 oleva OH5SHF  ja 28800 oleva OH5TEN.




OH-skimmer by OH6BG, olen siellä skimmereillä roikkunut ennenkin, ei silloin tätä kansallista mahdollisuutta ole voinut  testata. Näin dx-workkijan näkökulmasta, on hyvä että löytyy vertauskohde josta on qth tiedossa ja sen käyttämät antennit. Miten siellä kuuluu tai ei kuulu kohteena oleva asema ja mihin aikaan.

En ymmärrä mitä kielteistä tuosta palvelusta voi sanoa, kisojen säännöt vain vastaamaan nykyaikaa, hitaat kisojen järjestäjät saavat vain aikaan aivan turhaa porua. Ei  aikaa voi pysäyttää. Ei ne norjalaisetkaan saaneet muistibugia kiellettyä SAC kisoissa.



Eilen tuosta PP0T, 10m keleistä ja yleensä skimmereistä, innostuin ja yritin saada omaa signaalia johonkin 10m olevaan EU skimmeriin, antennin suunta oli tuo noin 230 astetta.
Siellä cw alueella kutsuin useita minuuttia cq, ei mikään EU skimmeri kuullut 100w minua.
 Ainoa vastaus tuli Tuomakselta OH5JJL samasta kaupungista. 10m ei ollut keliä A-indeksi oli sen tehokkaasti tappanut, bandi oli aivan tyhjä.  Auringon laskuun en jaksanut enää bandia päivystää, vaan siirryin jalkapallon / jääkiekon katseluun.


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut



Ei kommentteja: