Oma blogiluettelo

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

CW - Skimmeri vastaan oma asema


OH6BG skimmerillä on nämä antennit .
3,5/7MHz ristidipoli @10M ja 5-bandin Mosley, 14-28 MHz abt @15M. Jagin suunta on n. 250 astetta.

Mosley suunta on lähinnä Etelä – Amerikkaan. Vahinko että PP0T on niin harvoin ollut yleensä äänessä ja hyvin vähän cw:llä. Hänellä PP0T on mahtavat www sivut mutta, yhteyksien määrästä en sano mitään, dx-vihjeiden kommentit antava viitteitä aktiivisuuden asteesta.

Oman aseman kuulemista on helppo verrata OH6BG skimmeriin ja ainakin täällä kaakonkulmalla Pacifikin SP avaus 12m, jäi raportoimatta. Vastaava LP saattaisi kyllä tulla läpi tuolla suunnalla, jos LP keliä olisi sillä bandilla. Kuuntelu ja vertailu kokemusta on niin vähäinen määrä vasta takana, etten voi kokemuksesta puhua.

Ja se yksi tärkeä asia, kelipiikki ei satu tänne ja Vaasaan samaan aikaan, sen on kokemus jo osoittanut. Esimerkiksi 10m bandilla kun pihinä yhteyksissä liikutaan, on 40-50 km jo riittävä etäisyys erolle, lukeeko vain ei  ja muutaman minuutin päästä lukee, tai ei ollenkaan. Ja vähän riippuu mistä suunnasta keli mahdollisesti nousee, täällä ainakin lännen kelit ovat nihkeitä ja niissä olen usein tippunut jakelusta. Syyksi laitan 10m antennin korkeuden, yhdistettynä länteen nousevan maaston. Muitakin varmasti on.

Viimeksi FJ /OH2YL tarjonnassa kuulin kuinka OH2set Annea koolasi, minulla ei ollut mitään jakoa edes kutsua. Tosin Annen lokista ei löytynyt yhtään OH yhteyttä 10m bandilla, kutsujia takuulla oli, sen kuulin. Käskyllä OH* tuli 27 sivua OH-yhteyksiä alkaen 160 m yhteyksistä päätyen viimeiseen bandiin joka oli 12m , myös OG* ei antanut yhtään 10m yhteyttä.


Skimmeri listaan oli uusi kutsu ilmestynyt lauantaina, OH4MFA 15m, ehkä kokeilua ja viilaamista menossa, yhtään vihjettä en saanut sieltä vielä tulevaksi. Onnea ja menestystä itäisen skimmerin rakenteluun.


Päivän luontohavainnot.  Kevään ensimmäinen noin metrisestä Rantakäärmeestä auringon paisteessa, kannon vieressä siinä paistatteli. Järvivesi on vain +9 C asteista ja joutsenilla kovaääniset kevät riennot meneillään, pistäisikö valittaa paikalliseen lehteen, ettei saa päivätorkkuja ottaa Kouvolan kaupungissa, luonnon kevät äänet häiritsevät.

Linkki


Asunto- ja Loma-asuntomessut 2011 Kokkolassa ja Mäntyharjulla 27.6-10.7.2011


73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut



Ei kommentteja: