Oma blogiluettelo

tiistai 7. syyskuuta 2010

Lämmintä syksyä ja hirvikärpäsiä


Digi lähetteiden sekamelskaan oli 3595 viime sunnuntaina klo 14.00 SA ja sen jälkeen, syynä oli tapa testata eri lähetteitä ja niiden asetuksia vasta-asemien kanssa, ennalta ilmoitetulla yhdellä taajuudella. Digi lähetteet jotka ei lue toisiaan edes periaatteessa, joten sekametelin tarvikkeet oli kasassa. Jokaisella vielä omat bandin pohjat vielä päälle, jotka saattoi olla samaa luokkaa voimakkuudeltaan kuin vastaanotettava signaali.Varmasti sinne alle jäi signaaleja joita ei kuultu tai edes ruudulle kopitettu. Joten duplikaatteja ja päällekkäisliikenteen yrityksiä tuli varmasti ja joku kuuli jossain aina paremmin ja kaikkia yrityksiä.


Olin tulevan Turva2010 harjoituksen, harjoituksessa takarivin taavina. Luentosalin nurkassa ajoimme hyvään keinokuormaan, toisella kulmalla oli asema jolla oli  ulkona dipoli. Sanoman liitteen kuvat meni hyvin läpi, sanomalomakkeen täytössä piti luntata ohjeista. Emme kuitenkaan olleet sillä ilmoitetulla taajuudella, keskenämme liikennöidessä. Eka kertaa olin näin vähäpaperisella hf-viestiasemalla, jos ei ohjeistuksia oteta lukuun.

Taisin syttyä digimodelle taas, edelliset noin 200 yhteyttä rttyllä olin ajannut kaudelta jolloin workittiin C-128 kanssa.  En ehkä syttynyt näille kotimaan digi yhteyksille, mutta joku mode joita löytyy dx-bandeilta. Vanha IBM ThinkPad läppäri ilmestyi jo pöydälle, se välipurkki ja kaapeita puuttuu. USB –USB liittimillä olevaa välipiuhaa ei vanhoista varastoista löytynyt, vain com-com porttien vastaavia. Kuvaa tilannetta missä on täällä viimeksi menty, ihan eri vuosituhannella.

Ei tarvitse pitkään kuunnella kun 3699 tulee tuplauksia tai jopa triplikaatteja, tilanteessa jossa kaikki kuulee kaikkia, johtuen vain yhden aseman hitaammasta tavasta ilmaista itseään puhuen. Se siitä päällekkäisestä liikenteestä.

Linkki

Kaikilla ei vieläkään sähköä
http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/189501.shtml

Pertin päiväkirja
http://perttioh5tq.blogspot.com/
pmailto:pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: