Oma blogiluettelo

maanantai 27. syyskuuta 2010

Hyvää ja harvinaista rapakiveä jalkojen alla

Kuvan geologinen kuvaus: Ilvesvuoren kohdalla Jaalan – Iitin sarvivälkerapakivi on hyvin näkyvillä. Esiintymä on rapakivialueella harvinainen, sillä se on syntynyt seosmagmasta, kun emäksinen ja hapan magma ovat sekoittuneet ja lopulta jähmettyneet kiveksi. Lähellä sarvivälkerapakiveä on myös porfyyristä rapakiveä, jonka kontakti edelliseen on hyvin jyrkkä.


Tulossa on DXCC- awardiin muutos jossa kaksi nykyistä maata poistuvat DXCC - listalta, niistä EI tiedotteessa käytetä sanaa DELETED Ne ovat  PJ2 , 4 , 9 - Bonaire / Curacao ja PJ 5 -8 - St. Maarten , Saba , St. Eustatius

Ja uusia tulee 10.10.2010 klo 0400 UTC jälkeen , joiden määräksi arvaillaan olevan 1-5 väliltä, muitakin arvauksia on olemassa.

Varmin tapa hoitaa asia, on katsoa onko nämä nykyiset workittu, vaikka nyt ei mainita sanaa DELETE. Kuitenkin kaikkien dx-workkijoiden tiedossa on että nykyisessä käytännössä oma sijoitus listalla kyseisessä segmentissä määräytyy deleted määrän mukaan.
Ja tuon ajankohdan jälkeen workkia kaikki liikkuvat, ja odottaa ARRL uutta avautumista asiassa. Kyllä siellä on paineita hoitaa asia kuntoon ja ilmoittaa päätöksistä, vaikka kortteja tai LoTW ilmoituksia otettaisi vastaan vasta 1.1.2011 jälkeen.

Täällä ollaan perustamassa vesihuolto-osuuskuntaa ja kyläkuidulle on jo oma osuuskunta, onkohan haluja ja kykyjä tehdä yhteistyötä. Vetäjien lausunnot ei ainakaan sitä tue, molemmat hankkeet käsittääkseni nauttivat tai pyrkivät saamaan yhteiskunnan tukea hankkeilleen.

Osuuskunta Kymijoen Kyläkuitu

Lähdekaivossa on vedenpinta jo lievässä nousussa, onko se tulkittava pohjaveden nousuksi.

Linkit

Geologian päivän retket — Luonnonsuojeluliitto
Osallistuin täällä paikalliselle retkelle, tuohon naapurissa olevalle Ilvesvuorelle
http://www.sll.fi/jasensivut/teemapaivat/geo/retket

Retkiopas | Ikkuna Suomen Luontoon
http://www.ikkunasuomenluontoon.fi/retkiopas/

Pertin päiväkirja uusi osoite






Ei kommentteja: