Oma blogiluettelo

perjantai 10. syyskuuta 2010

Keinokuormalla ZS8M 160 bandilla

Auringon laskua kotijärvellä

ZS8M Pierre Marionilta, oli ollut torstaina illalla myös 160 m ssb, vihjeiden antajista päätellen siellä oli     
vain paikallisyhteyksiä mantereelle. Jos tällä bandilla on tosiyritystä dx-yhteyksiin, on tuolla antennilla ja teholla syytä hyvin tarkasti huomioida bandin kelipiikit, joita ovat paikalliset auringon nousut ja laskut. Pierren signaali ei muillakaan bandeilla ole kummoinen, sen kaupallisen usean alueen dipolin ansioista. Josta voisi väittää että 160 m bandilla jo pelkän antennin pituudesta johtuen on heikoin hyötysuhde. Joku kriittisempi sanoa tuollaista antennia sanoa huonoksi keinokuomaksi.

*****

Puolukkaa taas käytiin katsomassa, niitäkin vähän löytyi, mustikkaa oli saalista lähes puolet, koska molemmat kelpasi. Tyynestä ilmasta johtuen hirvikärpäsiä yllättävän runsaasti, vielä kotonakin niitä löytyi paidan ja puseron alta.

******
Järven pinta noussut, sentin tai pari, lähdekaivossa on vettä vain 30 cm pohjalla. Ei enää rantasaunan vesiä siltä saa, järveen tai porakaivoon on tukeuduttava, järvi lähempänä joten siitä sitten. Pintavesi oli järvessä vielä torstaina +14, tyynet päivät eivät ole sekoittaneet pintavesiä, vaikka yöllä ollut alle +10 asteita ja huoneiden patteri termostaatit olleet aamuisin vähän jo raollaan.

Linkit

Omakotiasuminen luvanvaraiseksi - HS.fi - Pääkirjoitukset
http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Omakotiasuminen+luvanvaraiseksi/1135260002966

Paperivirkamiehestä Kouvolan byrokratian symboli
Kymenlaakso yle.fi
http://yle.fi/alueet/kymenlaakso/2010/09/paperivirkamiehesta_kouvolan_byrokratian_symboli_1968449.html

Niin Kouvolassa on nyt viiden kunnan henkilöstä yhdistymisen ansiosta ja heillä viidenvuoden irtisanomissuoja yhdistysmissopimuksen mukaisesti, ja vielä täällä kulmalla on paperinvalmistusta, liekö taiteilija on tuohon on tarttunut.

Pertin päiväkirja
http://perttioh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: