Oma blogiluettelo

maanantai 20. syyskuuta 2010

15 m ,12 m ja 10 m on keliä ja myös aktiviteettia

HF- kelit ovat  nousseet,  maanantaina ZL7J Chatmamilta kuuluu 21210 kun hän pitää kotiin yhteyksiä, siis japaniin. Kello oli 05.30 utc  alkoi EU:kin jo kelvata, tosin asema hävisi taajuudelta.  SAC workkijat viikonloppuna raportoivat 10  ja 15 m aukiolosta.

*****
Sunnuntaina  Pierre ZS8M poikkesi 21245 ja piti muutaman japanin yhteyden ja huudatti EU: ta taajuudella, tänne signaali oli hyvin heikko. Tämä 15 m vierailu antoi toiveita että olisi jatkossakin tällä bandilla, myös täällä on bandi puutteessa,  samaan aikaan MUF jo sinne antoi yli 30 Mhz taajuutta.

*****
Pari blogia sitten mollasin TS7PI työskentelyä, nyt perun lausuntojani olin taas tapani mukaisesti liian hätäinen, AF-091 olikin vielä silloin  tulossa. Mutta sitä tietoa ei minulla silloin vielä ollut, kyllä dx-clusterin seuraaminen kannattaa. Lauantaina iltasella 14260 tuotti tuloksen, aikaisemmin 7080 ei sitä tuottanut. Pariin kertaan viitosten vuoro meni ohi, ilman että kutsuani noteerattiin ssb:llä, ei piisannut potku eteläeurooppalaisille.

Lähdekaivon vedenpinnanlasku vaikuttaa päättyneen,  puolirengasta siellä näyttää sitkeästi olevan.
Myös järvenpinta on muutaman sentin noussut, laiturin tukipuista sen helppo havaita.

Kanttarellit edelleen kateissa tontilta, vuosien perkuujätteet kaadettu samaan paikkaan, aina siihen muutaman metrin alueella niitä on noussut. Järvivedellä kasvua avitettu, nyt sekään ei ole auttanut.

Linkki

Pientalojen riskisäiliöt menossa uusiksi - ESS Pääkirjoitukset - ESS.fi
Yllättävä laajakaistaesitys YK:lta — Uusi Suomi

Pertin päiväkirja uusi osoite

Ei kommentteja: