Oma blogiluettelo

keskiviikko 9. joulukuuta 2009

Talvi tulossa - järvi vielä ilman jäätä


Taas illansuussa oli LU/F5BFH iota SA-049 äänessä, ei oikein kunnon lukemista saanut täällä aikaiseksi 14260, ranskalaiset siinä pölöttivät kuin paikallis yhteyksiä sänk sänk raportein ja keli vain painui ja painui ja lopulta asema siirtyikin 18128 ja täällä ei edes pihissyt.

Nyt on vain yritettävä pysyä hereillä, viime yönä asema oli UA3 workittu, 20 m cw ja ssb 23.00 utc. Aloin katsella UEFA cuppia ja sen päättyessä ei yhtään vihjettä ollut kyseisestä asemasta tullut, joten päätin mennä sänkyyn. Asemasta on erittäin vähän tihkunut taustatietoa, ainakaan hakukoneet ei niitä löydä englanniksi, ranskalla en ole hakenut.
Kova poika reissaamaan tämä Allan F5BFH on http://www.qrz.com/db/F6BFH

Siellä Argentiinan eteläisessä kärjessä asema on, tiedä millä antennilla ja tehoilla siellä ajetaan. Uskoisin että 100 w puristetaan kukkakeppiin, siinä sitä signaalissa kaivamista täällä riittää.
Jopa antennin suuntimisessa oli pakko käyttää ”käännä ja kuuntele menetelmää” .OH5RBI antaa komennolla sh/h lu suuntia LU-maan 212 – 260 asteen väliltä, (täältä minun qth)joten noin heikolla signaalilla on antenni syytä olla oikeaan suuntaan, muuten et kuule mitään.
Islands on the Air - Programme Information - Group Information
http://www.rsgbiota.org/info/groupinfo.php?refno=SA-049

Keskiviikko aamulla ja pitkin aamupäivää E51XIW tuli jopa meikäläiselle luettavasti 3525.3 ja otti EUta muutama OHkin siellä taisi saada itsensä läpi, niin olin kuulevinani.

Meillä joilla seisoo pihalla jonkun mittainen masto, saattaa kiinnostaa oman qth tuuli tilanne, jopa 50 m korkeudelta sitä on mitattu. Jos masto vielä pystyssä on mitoitus ollut oikea. Useimmiten mastoa ovat kaataneet sen haruksia kohdanneet onnettomuudet, kuten puun kaatuminen haruksille, tai haruksen kiinnitysten pettäminen.
http://tuuliatlas.fmi.fi/fi/

Linkkiä

Arkistolaitos - Suomen sodissa 1939-1945 menehtyneiden tiedosto
http://kronos.narc.fi/menehtyneet/

Valo Merellä – Suomen majakat 1753 - 1906
http://www.narc.fi/valomerella/lista.htm

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: