Oma blogiluettelo

tiistai 15. joulukuuta 2009

SV2ASP/A valmistautuu Jouluun - workkimalla HF-bandeja


DK0WCY antaa 15.12.2009 00.00 utc SFI-76, A-7, K-1, Exp.K-0 ja R-14
Ja nyt 11.00 utc on R-indeksi noussut 28 - hyvältä näyttää.

Pilikku on ilmestynyt taas aurinkoon ja pientä voimistumistakin siinä on, tai uusi pieni pilkku, koska R-indeksi ei ole laskenut, vaan jopa noussut hivenen. Yleensä R-indeksi hiipuu muutamassa vuorokaudessa, ellei uusia pilkkuja tule esiin tai se nykyinen ei voimistu tai laajene.

SV2ASP/A oli äänessä taas ja nyt 160 m cw:llä, ainakin vihjeen ja kutsujien määrästä päätellen, itse asema en taaskaan kuullut kunnolla. Erään arvion mukaan Monk Apollolla on näin Joulun alla ja jälkeen sopivasti vapaa-aikaa, jota hän käyttää HF-workkimiseen. Mikään pileupin pitäjä hän ei ole, vaan yhteydet ovat sitä lyhyttä kaavaa noudattavia. Joten kyllä siinä saa odotella ellei ihan naapurissa ole, ja heitä näyttää riittävän.

Helpointa on workkia Apollo ennen sitä ensimmäistä dx-clusterin vihjettä, sen jälkeen muuttuu tilanne olennaisesti ja kaoottiseen suuntaan. Apollon workkimiseen tarvitaan pitkää pinnaa tai ylivoimaisen voimakas signaali. Tai paras yhdistelmä on ne molemmat ominaisuudet, niitähän meiltä jokaiselta löytyy.

K2V ei dxcc-mielessä ei ole tavallinen jenkki, vaan KP2 US Virgin Isl
http://www.qrz.com/db/K2V

Muita havaintoja

Järvessä jo muutaman päivä ollut jääpeite ja railojen synty antaa hiljaiselle haja-asutus alueelle uusia ääniä, ja aika voimakkaitakin kun lunta ei ole jään päällä vaimentamassa syntyvää ääntä. Ohuesta jäästä tuntuu tulevan korkeampitaajuinen ääni kun paksummasta ja lumen peittämästä jäästä. Järvessä on läpivirtausta kaiken vuotta joten, joten sen pinta varmasti vaihtelee ja paineet jään korkeuden muutoksille suhteessa, siihen alla olevaan olevaa vedenpintaa on suuret. Ja tässä vaiheessa vuotta, järven pinta on laskussa ja jää seuraa sitä perässä.

Lähdekaivokin on saavuttanut sille tyypillisen ylivuototilan jo pariviikkoa sitten. Pohjavesi tilanne on kait normalisoitunut.

Linkkiä

Moottoritielläkin mietittävä kaukovalojen käyttöä Lahti yle.fi
http://yle.fi/alueet/lahti/2009/12/moottoritiellakin_mietittava_kaukovalojen_kayttoa_1273648.html
Kulutusluotolla on monta hintaa Taloussanomat
http://www.taloussanomat.fi/omatalous/2009/12/15/kulutusluotolla-on-monta-hintaa/200925534/139

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: