Oma blogiluettelo

perjantai 18. joulukuuta 2009

Monitie etenemisen tulos - kantoaaltoa pihinässä


Olen noita 160 m pihinöitä nyt jonkin verran kuunnellut ja yllättävän usein on tullut vastaan tilanne jossa lähettävän aseman signaalista ei eri merkkejä erota, kuin kyseessä olisi pelkää kantoaaltoa. Onko kysymyksessä todella monitie eteneminen vai onko joku häirikkö saanut niin tarkkaan oman lähettimen lähettävän aseman taajuudelle ja ainakin täällä kuunneltuna samalla voimakkuudella, tai näissä tapauksissa pihinät samoiksi.

Nyt eletään grayline etenemisen parasta aikaan täällä etelässäkin, lähes koko vuorokauden, siis päivälläkin. Minulla ei tuolla bandilla ole suuntaavaa antennia jolla pystyisin sanomaan että nyt on se ja se suunta käytössä. Katson vain auringosta ja arvelen nyt pitäisi tulla sieltä tai täältä. Ilmiö ei välttämättä ole ajallisesti pitkä, joten se viittaisi monitie etenemisen suuntaan, aikaviiveiden summautumisen tuloksena on pelkkää kantoaaltoa, josta ei merkkejä erota.

CW-filttereitä myös vaihtelin kuuntelun aikana, ei vaikutusta. Jopa jälkiasennettuja filttereitä ensin epäilin että sieltä löytyy syy. Riginä on minulla vanha FT-1000MP MARK-V Field ja filsuja on asennettu 500hz alkaen.

Linkki

Erään kiinteistön lämpökuvauksen raportti – ongelmia olivat ovet, ikkunat ja pistorasiat.
http://www.termolog.fi/downloads/Malliraportti.pdf

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: