Oma blogiluettelo

keskiviikko 23. joulukuuta 2009

HF Keliä on - ei vaan sitä ZS8TV


Tiistaina aamulla oli 12m keliä ainakin ZL-suuntaan ZL4PW ja ZL1BYZ olivat ainoat asemat jotka silloin cw-bandilla kuulin, sillä antennin suunnalla. Heidän vasta-asemia en kuullut joita olivat Ukrainasta ja Uralin takaa täältä katsoen. Kello oli silloin 07.30 utc maissa. Ainoa majakka jonka kuulin VK6RBP samalla antenni suunnalla 24930.

Ravansaaren kohtalo erillisenä dxcc-maana näyttää huonolta, tosin vuokrasopimuksen liitteenä oleva kartta on mielestäni aika kehno. Jos joku tarkemmin maastoa tunteva osaa tätä tulkita, niin hyvä. Laita asiasta palautetta. Edellisessä sopimuksessa on Ravansaari erikseen mainittu, tästä sitä ei löydy.

http://www.lvm.fi/c/document_library/get_file?folderId=746432&name=DLFE-9826.pdf&title = Saimaan kanavan vuokrasopimus. (18.12.2009)
"Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa maiden pääministereiden seuraavan tapaamisen yhteydessä. Sopimuksen voimaantulo edellyttää vielä molempien maiden parlamenttien hyväksynnän." Kiitos Ravansaari tiedoista, Jari OH2BU.

Jos Petrus on Marionilla , niin ei ainakaan äänessä ole ollut vihjeiden mukaan. Tässä ZS8 tapauksessa tuli hyvin esiin, niiden virheiden määrä, joita dx-clusteriin annetuissa vihjeissä piilee. Kutsua ZS8TV ei todennäköisesti ei ole bandilla olenkaan esiintynyt, vaan kutsu olikin ZS08TV (nolla kahdeksan) Ja sille löytyi kyllä perustietoja.

Paineet harvinaisen dxcc-maan dx-vihjeen antamiseen oli niin suuri että piti kuulla vähän väärin. Tai ehkä myös vasta-asema antanut kutsunsa niin epäselvästi, että tulkinta oli mahdollista. Tai sitä vasta-asemille epäselvää kutsua ei toistettu tarpeeksi usein että olisi ollut mahdollista korjata nopeasti kutsu oikeaan muotoon. Kaikenlaista säästäjää on, toiset sitä oman kutsunsa sanomista, kun kuitenkin oli kysymys erikoiskutsusta.

QRZ.COM Callsign ZS08TV
http://www.qrz.com/callsign?callsign=ZS08TV

Linkki

Salainen tiedekunta ja sen kurssit
http://www.helsinki.fi/jarj/intelligenzia/sal/#Mts

Hyvä dx parempi mieli - muutama pilkku , vielä parempi mieli.

73, Pertti OH5TQ
Pertin päiväkirja
http://oh5tq.blogspot.com/
pertti.oh5tq@gmail.com
http://personal.inet.fi/koti/oh5tq/

Ei kommentteja: