Oma blogiluettelo

maanantai 3. marraskuuta 2008

SAC ja muut pienet kisat


HF-keliä on taas vähän paremmin, A- indeksi alhaalla ja R on taas saanut lukuja = pilkku appelsiinissa, siinä hyviä syitä. Jopa VU4RG tuli 24900 sunnuntai aamulla hyvin japanilaisten sekaan vaan siinä oli rypistettävä ja sieltä se qsokin syntyi. Vaikka kelimajakan WCY mukaan MUF roikkui tosi alhaalla. Ei taida MUF laskenta päivittää tietoja tarpeeksi nopeasti, nykyiseen tilanteeseen.

Ei se RG siinä pitkään kuulunut, mutta taisi muutaman nopea OH sinne saada qson. Kyllä se oli taas dx-clusterin syy että sinne pidin qson, tyhjää taajuutta kuuntelin japanista annetun vihjeen perusteella ja päiväkirjaa kirjoittelin kunnes RG nousi yllättäen luettavaksi täälläkin ja kaikki oli valmiina qson pitoon.

80 ja 160 m cw workinnasta ja oman aseman suoritus kyvystä kyseillä bandeilla on muodostunut jo jonkinlainen mielikuva. Täällä on kilowatti ja dipolit, auringon nousu ja laskuajoilla on jotain mahdollista saada, ja ne ajat pitää olla joko täällä tai siellä vasta-aseman puolella. ja tämä vielä vahvasti nojaa tilaan, että dxcc-maa lukemat on niin alhaiset, lähes kaikki kelpaa uutena lokiin.

SAC kisan tulevaisuudesta ja kehittämisestä käydään keskustelua, olen miettinyt tapahtumia bandilla, joiden todistajaksi olen joutunut. Jotka vain nyt ovat sattuneet kuluneen viikon lopun aikana Ukrainan testin osallistujan ja dx-workkijan välillä. Samat tilanteet on varmasti tulleet esille SAC aikana. Mitään kysymättä CQ huutaja on tullut taajuudella jolla workittaan splittinä dx-asemaa. CQ kisan aikana se edes olisi ollut mahdollista koska kaikki kisa bandit on täynä asemia, mutta näissä pienissä kisoissa joita SACkin on, jää aina taajuuksia bandilla vapaaksi, jos ei oteta lukuun 160 ja 40 m bandeja jotka saadaan täyteen pienillä kisailijoiden määrällä.

Hyvä DX- parempi mieli.

Ei kommentteja: