Oma blogiluettelo

keskiviikko 12. marraskuuta 2008

CE0Y Easter Isl dipolilla yritystä


Easter Isl CE0Y/N6NO on ilmestynyt vihjeisiin jopa 30 m bandilla, jossa se on minulla puutoksessa. Ajat ja kelit olleet niin kovasti jenkkilä painotteisia. Tosin olen ollut niihin aikoihin tuikasti vielä sängyssä, joten aamupäivän keleille sieltä odotan aktivisuutta tänne EU suuntaan. Ja olihan sitä tiistaina aamulla ainakin EUsta ennettuja vihjeitä, en tiedä olisko täällä ollut edes kuultavissa tai workittavissa, siellä on vain 100 w pysty dipoli. En tänne mitään mahtavaa signaalia odota, jos jotain pihinää edes kuulisi, siis minun kääntyvällä dipolilla.

Sarjassa hyvin varustetut 80 /160 m asemat tässä Timo OH7MS sivut. http://www.qsl.net/oh7m/index.html

Marraskuinen myrsky kävi vierailulla maanantaina illalla, sähkön jakelu oli poikki noin parin tunnin ajan ja lyhyitä katkoja vielä sen jälkeenkin vielä muutamaan otteeseen. Masto ja antennit säilyivät kunnossa. Pihalla ollut autoteltta ei pysynyt paikallaan, vaan kääntyi 90 astetta, johtuen huonosta kiinnityksestä. Verlassa olevasta kaupallisesta mastosta ei lentovalot tai gsm kenttä pudonneet pois ollenkaan, joten siellä on joku varmistus järjestelmä ja se vielä toimi.

Seurustelin hetken TeliaSoneran vikarobotin kanssa netti qsosta ja se kertoi että paikallista vikaa korjataan parhaillaan ja tekstiviesti tulee kännykkään heti kun vika on korjattu. Tekstiviestiä ei kuulunut muutamaan tuntiin, mutta sähköpostit aloittivat kulkunsa. Puheen tunnistusohjelma toimi hyvin, paremmin se luki kuin moni asema 40 m kotimaan kisoissa jossa sanomaa hierotaan useita kertoja. Hyvää palvelua ilman pitkiä puhelimessa odottamista.

Kyllä huomaa selvästi että pohjoisessa on jo pakkasia, muutavia joutseni on täällä suunnassa kovasti liikkeellä. Paikotellen sänkipellot ja matalat järven puokamat niitä täyteen.

Hyvä DX - parempi mieli.

Ei kommentteja: