Oma blogiluettelo

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Näytää hyvältä pilkut nousee ja A-indeksi laskee



Tiistaina aamulla myöhemmin FK8DD New Caledonia alkoi pihistä 14007 ja ZK2AB Niuelta oli 14175 ja EU kelpasi, ei tilanne niin synkkä ollut kuin aamulla bandia kuunnellessa luulin. Olen vähän tällainen hätähuosu, olin jo aamulla 0500 SA kuuntelemassa bandia, odottavan aika on pitkää. Kelipiikki tulee ajallaan ei hätäilemällä - jos on tullakseen.

Tätäkin vihjettä tiistaina kuuntelin, aseman ääntäminen, ajankohta ja suunta paljasti , ettei asema ole ZK2AB. Jona vihjeenä sitä markkinoitiin muutaman kerran.
DX de CT1FOQ:    14206.0  XU7TZG       LISTEN BEFORE SPOT - NOT ZK2AB    1655Z

Keskiviikkona ZK2AB tuli mittaria S9 nostaen, taajuudella 14226.0 klo 08.00 utc ja reilusti sitä ennen. Numeroittain ja taajuudelta ottaminen oli aika hieromista, vähän saisi olla jämäkämpää olla ote taajuudelta ottamisessa, ja mikä estää ettei uppia ole käytössä. A-indeksi tippuu ja pilkut vain lisääntyy, hyvä merkki tulevaa viikonloppua ajatellen.

Keskiviikkona vielä iltapäivällä paikallista aikaa oli 12m keliä hyvin japaniin asemat tuli mittaria nostaen.

Ennusteen mukaankin  A-indeksi on vielä laskussa – hyvältä näyttää

 4W6A, EAST TIMOR, iota OC-232 tulossa 16.9 alkaen
     http://m0urx.com/oqrs
     http://www.4w6a.com/qsl-information
     http://www.4w6a.com/
 
Suoraan sanottu, jos todella on kysymys OD5NH lähettämästä ”vihjeestä”
DX de OD5NH:     18125.0  OD5NH        i delete ur qsl ,but i love $$ 1444Z

Viikoittain ilmestyvää DX-Bulletiinia joka kannattaa tilata sähköpostiin, on DXNL jota DARC julkaisee. Tai käydä heidän sivuillaan lukemassa.

CCF postituslistalla pohditaan miten SAC pisteet maksimoidaan, riittääkö että lokissa on kutsu oikein vain pitääkö vielä raportti ja juokseva numerokin olla oikein, että yhteydestä saa täydet pisteet. Ja miten sääntöjä pitäisi muuttaa, ensivuodeksi.

Linkki

Myös uuden asetuksen mukaisesti on kaikista kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolella sijaitsevista kiinteistöistä, asukkaiden tai omistajien iästä riippumatta, velvollisia tekemään jätevesijärjestelmästään selvityksen, jonka perusteella on mahdollista arvioida jätevesistä ympäristöön aiheutuva kuormitus. Selvitys on tehtävä vaikka kiinteistöllä olisi vain kuivakäymälä. Selvityksessä tarvitaan myös järjestelmän huolto-ohjeet sekä asemapiirustus jossa selviää jätevesijärjestelmän sijainti tontilla.

Täällä tarvittavan selvityksen lomake.



     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               




Ei kommentteja: