Oma blogiluettelo

maanantai 5. syyskuuta 2011

Illan aurora pilasi hyvän kelipiikin

                                             http://golfpiste.com/kytajagolf/

 
Date              Hour   SFI   A   K Exp.K   R= pilkut   SA    GMF   Aurora   Logger
4-Sep-2011   15      119  12   3     0      139           eru   qui       no <DK0WCY>

Nyt on lähellä tämän maksimin uusi pilkkuennätys. http://www.solen.info/solar/

Ja siitä innostuneena sunnuntaina iltapäivällä kuuntelin 24930 majakka ketjua ZS6DN ja 5Z4B tuli pitkin iltaa hyvin. Käänsin 1,5 tuntia antennin ennen paikallista auringon laskua länteen, ei mitään majakkaketjun asemaa kuulunut jos ei OH2B heikkoa signaalia oteta lukuun. Toden näköisesti AF majakat tulevat edelleen, mutta minulla antennin sivu sinne joten en kuule niitä. Kytistän nyt tätä suuntaa, olisi siellä ainakin PJ6/K9VV  jos tulisi tälle bandille.

Tunti vielä auringonlaskuun, ei mitään havaintoa majakoista. Bandin pohjakohina alkaa aaltoilla selvästi. 25000.0 oleva Otaniemen majakka tulee normaalisti.
Puolentuntia ennen auringonlaskua, ilmestyi oh2b signaaliin auroran käheyttä, jota taas Otaniemem signaalissa huomannut, voimakkuus kyllä selvästi heikkeni. Ja dx-clusterista alkoi tulla 2m ja 6m aurora vihjeitä, taisi toiveeni PJ suuntaan hautautua auroran alle.


Aamuisin  VK0KEV Macquarielta (VK9M )ollut 20m VK- ssb rinkuloissa, joskus jopa kuultu täälläkin, jos hyvin kuuluu EU huutaa säännöliisesti pidettävän yhteyden päälle. Silloin mahdollisuudet on huonot. Malta odottaa, usein Kevin hieroo muutaman yhteyden siinä taajuudella. Ennekuin poistuu taajuudelta, tai vaihtaa bandia 15m ssb,  japanilaisia ”valaanpyytäjiä” kiusaamaan. Siellä tuntuu olevan valaanpyynnistä erimielisyyttä, se  ajoittain näkynyt dx-clusteri vihjeissä, terävinä huomautuksina.

Yritä päästä Kevinin skedilistalle, jos muuten on hankalaa.


DX de VK2FAD:    14245.0  VK0BFG       In company with VK0KEV Kevin!  0506Z QF56


  
 ARRL DXCC LIST

 Prefix Entity        Cont   ITU  CQ    Code

ST      Sudan       AF     47,  48, 34    466

(54)    South Sudan AF   47, 48,  34     521

54 (Prefix to be determined). Only contacts made July 14, 2011, or after, count for this entity.




Kyllä syksyinen metsä on hiljainen, vain muuttavien Kurkien, ja paikallisten Korppien korinaa. Hirvikärpäset ei ääniä päästele, tai minä en ainakaan niitä kuule. Järvellä seitsemän Kuikkaa, rikkoo tyyntä ilta-auringossa kylpevää järvenpintaa.


     73, Pertti OH5TQ
skype on
Kotisivut
http://tupala.mine.nu/oh5tq/                                                               




Ei kommentteja: